2013. február 18. 19:36 - joshibarat

Fájdalomcsillapító.

 

METHADONE SKIES : INTO THE VOID (2012)

 

b9513037581a6a462a848038220a1405.jpg

A metadone egy morfinhoz hasonló hatású, rendkívül erős fájdalomcsillapító, ezért eredményesen alkalmazzák keménydrog-fogyasztók elvonási tüneteinek enyhítésére. Az addiktológiai szakleírások szerint a metadonnal kezeltek többségénél, a szert kis adagokban alkalmazva nem alakul ki veszélyes mértékű függőség, illetve elvonási tünetek is csak 2-4 nap kihagyás után jelentkeznek.

Ezzel szemben a temesvári Methadone Skies második lemezének hallgatása során néhányan azt tapasztalhatják majd, hogy 53 perc 20 másodperc eltelte után azonnali függőség érzet jelentkezik. Elvonási tüneteket főleg azoknál okozhat, akik már rászoktak az ugyancsak temesvári Nomega és The:Egocentrics nevű együttesek zenéjére.



Az "Enter The Void" című nyitószám simán el is férne a legutóbbi The:Egocentrics lemezen, vagy a Monkey3 valamelyik régebbi albumán, a post-os gitárdallamokkal kiegészített, lágy pszichedelikus részek és a fellobbanó basszustémák legalábbis tipikusan azt a feelinget adják, amit ezeknél a csapatoknál tapasztalhatunk. A második, "Hyperspace" című trekk ütemesebb, stoner rockos jamje nekem kicsit tolakodónak tűnt, de ez valószínüleg az én hibám, mivel kizárólag az esti órákban hallgattam a lemezt és ilyenkor már inkább az elszállósabb, utaztatósabb zenéket bírom könnyebben befogadni. Ilyenek közé tartozik pl. a "Long Day's Journey Into Night" című harmadik tétel, ami alapvetően könnyedebb muzsika, mint az előzőek, bár a jambe fajuló részeket itt sem úszhatjuk meg. A különbség csupán annyi, hogy itt szépen, fokozatosan vezetik a hallgatót a lightosabb fellegjárástól a zajosabb végkifejletig. A hasonlóan higgadt "Versus Evil" - "Mudstar" - "Exit The Void" hármasból pedig szerintem a "Mudstar"első felében hallhatunk igazán szellős, ábrándozós hangulatú pszichedelikusságot, aztán persze ez is katarzisba torkollik.  

Az Into The Void egy egész jó kis instrumentális lemez, ezért ajánlom minden stoner- , space rock rajongó figyelmébe. Van egyébként egy "Explosions of the sun" című, 2010-es lemezük is, amihez még nem volt szerencsém és sajnos linket sem találok hozzá sehol, ha valaki esetleg tudna hozzá, annak megköszönném.



Tracklist:
1. Enter The Void - 13:36
2. Hyperspace - 5:23
3. Long Day's Journey Into Night - 7:45
4. Versus Evil - 9:33
5. Mudstar - 5:09
6. Exit The Void - 11:54

 

 

Címkék: methadone skies
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr825087548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása