2011. március 22. 17:51 - joshibarat

A légörvény közepén.

 

THE EGOCENTRICS : CENTER OF THE CYCLONE

 

 

Tavaly Nico-nak köszönhetően ismerkedtem meg az instrumentális zenét játszó román együttes 2010-es albumával, ezért már nagyon vártam a 2011-es kiadvány megjelenését.

A tavalyi, "Love Fear Choices And Astronauts" óta néhány változás történt az együttes hangzása terén. A "Center of the Cyclone"-t nem csak melodikusabb dallamvilág és bensőségesebb hangulat jellemzi, de valamiféle post-os jelleget is fel lehet benne fedezni néhol. Utóbbit olyan szerzemények közvetítik a legfeltünőbben, mint a lemezt nyitó "Road Less Travelled", vagy a magányos "Intuition Of Coincidence", de hasonló példa erre a pozitív érzeteket keltő "Sink Or Swim" című szám is, ami néha a Baroness kék albumának hangulatát idézi. Az egyik legérdekesebb szám a lemezen az "Unknown Sings", ahol Colour Haze jellegű, fogós basszustéma ad helyet a desert rockba olvasztott, lélektani utazásban kiteljesedő dallamoknak. A második, "Off The Center" hallgatásakor is a Colour Haze zenéje ugrott be leginkább, csillapodottabb szakaszaiban pedig Causa Sui-ra emlékeztető gitármelódiák okoznak kellemes perceket. A lemez legmozgalmasabb és leginkább sztóner rockisabb száma pedig a "Blissful Idiot", de ebbe a csoportba sorolhatnánk a nagyon laza, Hendrixes játékkal örvendeztető "Lost And Found"-ot is. Sallangos, unalmas zenét nem is igazán tudék említeni az albumról. Tartalmas, érdekes, átlagosnak nem nevezhető dolgokat viszont annál inkább.

A Monkey 3, a Los Natas, vagy a Colour Haze kedvelői valószínüleg sokáig el lesznek vele.

 


Tracklist:
1. A Road Less Travelled (4:45)
2. Off The Center (8:04)
3. Sink Or Swim (6:35)
4. Blissful Idiot (3:31)
5. Intuition And Coincidence (4:28)
6. The Unknown Sings (7:03)
7. Lost And Found (4:54)

 

 

 

 

Címkék: the egocentrics
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr722762735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása