2012. november 28. 19:28 - joshibarat

Köszönet Baje Úr 2.

 

SENDELICA : THE SATORI IN ELEGANCE OF THE MAJESTIC STONEGRAZER (2012)

 

A Prasanna lemezhez hasonlóan a legújabb Sendelicát is Nemtombaje cimbi vadászta le számomra, úgyhogy neki utólag is egy hatalmas nagy köszönet.

 

cover sendelica.jpg

 

A tavalyi Sendelica lemezt a mai napig a legjobb kraut-space kiadványok között tartom számon, az új album pedig nagyjából két fajta muzsikából tevődik össze :  



1. Elvarázsolva lengedező, könnyed szerzeményekből, mint pl. a fuvolával színesített, hömpölygő "Aetheraland", vagy a "Satori In Elegance Part I", ahol szaxofon és kozmikus csilingelések alkotnak meseszerű hangulatot. Ide sorolható még az ambientes atmoszférával átszellemítő "Satori In Elegance Part III", amiben a programozott dobalapok mellett hagyományos dobjátékot is találhatunk, de ebbe a csoportba tartozik a természetbe kalauzoló, békét sugárzó "Satori In Elegance Part IV" is.

2. A másik csoportba pedig a nyersebb hangzású, régies basszussal menetelgető, ős-Hawkwind hatású számok tartoznak, mint a lemezt nyitó "Magical Ninin", a "Satori In Elegance Part II", a "Preseli Daze" és az albumot záró "The Majestic Stonegazer". A "Mellow Mushroom Cosmic Cow" lemezen hallhattunk hasonlóan poros hangzású zenéket és töredelmesen bevallom, hogy én az együttes igényesebb megszólalású tételeit jobban komálom.


Meglátásom szerint olyan élesen elüt egymástól a két féle hangzás, hogy ez így nem igazán élvezhető. Erről az albumról éppen ezért az a véleményem, hogy célszerűbb lett volna dupla lemezes kiadványként forgalomba hozni. A nyersebb, zajosabb szerzemények mehettek volna a CD1-re, a letisztultabb, szellősebb darabok pedig a CD2-n foglaltak volna helyet és persze nem ők lettek volna az elsők, akik ilyen módon szedik külön a szerzeményeiket. Ettől függetlenül a pszych/kraut/space rock rajongóknak érdemes végighallgatni az albumot, mert van rajta néhány nagyon hangulatos, átszellemítő muzsika.



Tracklist:
1. Magical Ninin (9:21)
2. Aetheraland (4:09)
3. Satori In Elegance Part I (3:39)
4. Satori In Elegance Part II (7:14)
5. Satori In Elegance Part III (15:15)
6. Satori In Elegance Part IV (4:00)
7. Preseli Daze (11:53)
8. The Majestic Stonegazer (4:27)


Zenészek:
Peter Bingham - gitár, elektronika
Glenda Pescado - basszusgitár
Paul Fields - dobok (1-6,8)
Colin Consterdine - billentyűs hangszerek, dob-programok


Vendég zenészek:
Lee Relfe - szaxofon (3,7)
Virginia Tate - fuvola (2), gitár (6)
Roger Morgan - billentyűs hangszerek (2)
Iain Hawk Khan - szitár (4)
Oli Davidson Howell - dobok (7)

 

 

 

Címkék: sendelica
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr964932205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása