2013. szeptember 10. 21:47 - joshibarat

Black Crowes rajongóknak.

DIRTY YORK : FEED THE FICTION (2013)

 

dirty-york-ftf-cdart_cover-only.jpg

Az ausztrál nemzetiségű Dirty York csapata semmi újat nem talált fel, nem akar semmiféle új stílust, vagy világmegváltó hangzást létrehozni, egyszerűen csak a régi, jól bevált southern rock nagyságok szellemiségét viszi tovább minőségi módon. Első lemezüket 2009-ben dobták piacra Waiting On St George címmel, a következő, Say Goodbye To Diamonds címűt pedig 2011-ben adták ki. Mindkét lemez nagyon jól sikerült, hangulatos dolgokkal van telepakolva, én viszont most a legújabb, 2013-ban készült albumról szeretnék néhány szót ejteni.

A Feed The Fiction címre keresztelt lemezen egytől egyig laza, szabadsághangulatú muzsikák sorakoznak, szájharmónikával, női háttérvokálokkal, zongorával és Hammond orgonával fűszerezve. A Black Crowes lemezein lehetett régebben találkozni ehhez hasonló, lazult muzsikálással és persze nem is hiába említettem pont ezt az együttest párhuzamként, ugyanis már rögtön az első, "Be Home and Alive" című szám hozza azt az igazi pozitív életérzést, amit az említett csapatnál is tapasztalhattunk anno. Nincs itt semmi keménykedés, vagy szilajkodás, ez a muzsika egyszerűen csak azt sugallja : "Bonts meg egy üveg sört, dőlj hátra és lazíts!"

A lemez egészére biztosították a srácok az emlékezetes dallamokat (ünnepélyesen megidézve olyanokat, mint a Rolling Stones, vagy a Humble Pie), a repertoárt pedig úgy állították össze, hogy a whiskey szagú dögösebb rock&rolltól a zongorás bárzenén keresztül a feelinges országúti zenéig van benne mindenféle. A lemez végét (uccsó három szám) ugyan egy kicsit balladásra kanyarították, de szerintem ezzel semmi gond, pláne, hogy a többi szám se túl vehemens, szóval kifejezetten könnyed, lightos légkör jellemzi mindet.

Aki szereti az olyan együttesek zenéjét, mint a Black Crowes, a Blackberry Smoke, vagy a The Steepwater Band annak érdemes tennie egy próbát a Dirty York 2013-as albumával is. Jó kis szellős muzsika, sörözgetéshez, lazuláshoz tökéletes.

 

Tracklist:
1 Be Home and Alive
2 Speechless
3 Stitches in my Pocket
4 Can't Wait to See Ya
5 Free to Find Out
6 Dollar Bet Man
7 Keepin' Me Up
8 Sweet Sensation
9 Never Show
10 Thru the Filtered Light
11 Why I Burn
12 See Beyond

 

dirty-york_0164.jpg

 

Tagok:
Luke Teys : gitár
Benny James Pertzel : gitár, szájharmónika
Shaun Brown : ének, szájharmónika
Justin Rudge : basszusgitár
Brett Wolfenden : dob

 

Vengégek:
Ammiel Warner : billentyűs hangszerek
Suzannah Espie : háttérvokál
Saraha Carrol : háttérvokál
Paul Rugby : gitár

 

 

Címkék: dirty york
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr175506467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása