2019. június 24. 16:02 - joshibarat

A '90-es évek elveszett gyöngyszemei 1.

r-2563295-1457031328-5835_jpeg.jpg

A Tangier nevű philadephiai együttest Doug Gordon gitáros alapította 1984-ben, zenésztársai pedig Bill Mattson énekes, Rocco Mazzella gitáros, Mike Kost basszus gitáros és Mark Hopkins dobos voltak. Az 1985-ben debütáló Tangier című lemezüket '89-ben a Four Winds követte, majd a '91-ben kiadott Stranded.

A három lemez közül egyértelműen az utolsót emelném ki a sorból, itt ugyanis egy erőteljes minőségbeli ugrás történt. Az együttes eddigre már több tagcserén is átesett, de főleg az új énekes - Michael "Mike" LeCompt markáns hangja emelt hatalmasat a színvonalon. A Joe Lynn Turner / David Coverdale féle orgánumot hordozó LeCompt ezen kívül egy fontos hangulatteremtő elemet is hozott a bandába billentyűs hangszereivel. LeCompt mellett egy másik billentyűs, John Purdell is bekerült közben az együttesbe, illetve ekkor csatlakozott hozzájuk a klasszikus dobiskolát művelő Bobby Bender is

Ez az új és egyben utolsó felállásuk rendkívül patinás hangzású, blues alapú hard rock muzsikákat hagyott az utókornak. Aki szereti a régi Whitesnake zenei világát, annak nagyon könnyen új kedvencévé válhat. 

Ez volt a csapat utolsó kiadványa, 1992- ben ugyanis végleg befejezték működésüket. Mint sok más klasszikus hangzást követő együttesnek akkoriban, a Grunge térnyerésének következtében nekik sem maradt sok esélyük a kiemelkedésre.

Nagyszerű lemezeiket ma is beszerezhetjük, ha kitartóan kutatgatunk,  legvégső esetben pedig marad a Youtube, vagy az Mp3juices.

 

 

Az együttes legutolsó tagsága:

Doug Gordon : gitár, vokál

Mike Le Kompt : ének, billentyűs hangszerek, gitár

Greg Leisz : gitár

Gary Nutt : basszusgitár, vokál

Bobby Bender : dobok

John Purdell : billentyűs hangszerek

 

Címkék: Tangier
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7214909332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása