2013. május 04. 10:17 - joshibarat

Macskásan is szép az élet 37.

 

Nem is tudom milyen régóta gondolkodom már azon, hogy erről a lemezről írjak néhány sort itt a blogon. Valamikor 2007 tájékán rengetegszer hallgattam másnapos állapotban, ezért úgy gondoltam megint előveszem nosztalgiából. A véleményem most sem változott róla, jelenleg is ez az a lemez, ami desert rock műfajban az első három kedvencem közé tartozik.

 

HUSKY : CIRCLE THE WAGONS

 

Circle the Wagons.jpg

Rögtön egy délibábos szétúsztatással indítanak ("Steam Engine"), aztán a következő "Patriarch" a lemez legélénkebb számaként egy kicsit felráz és máris jön a kedvencem : a címadó "Circle the Wagons". Mosolyogva olvadsz tőle a fotelodba, amivel szemközt egy képzeletbeli fekete-fehér képcsöves tévén ősrégi western film képkockái váltakoznak. Bágyadtan tekintesz ki a melletted lévő ablakon keresztül a külvilágba, ahol a szél lustán görgeti az ördögszekereket, a távolban pedig ráérősen haladó postakocsik vonulnak. Totális szétlazulás. Imádom.

A "318 (Comin' On)" is rendkívül ellazítós, elmélkedős pillanatot biztosít (külön jólesik a lágy hammond háttér), de ez csak valamiféle előkészítése a következő számnak, ami egy vérbeli desert rock muzsika, nyers basszussal és az ilyenkor szokásos elemekkel. Természetesen ez is nagyon lightos.

Nagy kedvenc még az albumról a "Dalton" című szám bluesos, korai ZZ-Topot idéző, barátságos jammelgetése és a lemez zárótétele, az "Indian". Ez a darab címéhez méltóan adja az észak-amerikai indiánok tábortüzes, békepipás feelingjét, majd a fuzzos gitár szépen megoldja, hogy ez is egy igazi sivatagi elszállássá fajuljon.

Közben az infókat el is felejtettem, szóval : 2000-ben alakult észak-karolinai együttesről beszélünk, aminek a Circle The Wagons című első kiadványa 2006-ban látott napvilágot. Második lemezük 2008-ban jelent meg The Sea King címmel, ebben már feltűnnek post rock jellegű, merengősebb hangulatok is. Nagyon fasza, átszellemítő kis album, csak nekem valamiért mindig az első lemez tetszett jobban. Ettől függetlenül, ha valakit esetleg érdekelne a csapat második albuma is, az komentben jelezze.


A Circle The Wagons pedig minden desert rock rajongónak kötelező!



Tracklist :
01. Steam Engine 5:26
02. Patriarch 4:14
03. Circle The Wagons 3:14
04. Stroll Through The Holler 5:25
05. 318 (Comin On) 1:38
06. 318 5:49
07. Under The Frisco Sun 3:14
08. The New Husky Dawn 3:34
09. Dalton 4:09
10. Chasing The Dragon 2:18
11. Indian 12:46


Tagok :
Mark Hadden - basszusgitár
Phil Strickland - gitár, billentyűs hangszer
Nate Wilkinson - dob, perkussziók

 

Myspace

 

Weboldal

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr815280535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása