2013. június 11. 23:20 - joshibarat

Felkérés : Voodoo Mule

 

Ritkán kerül ki erre a blogra ehhez hasonló borult muzsika, most is csak kizárólag azért történt meg a posztolás, mert egy szlovén együttes erre felkért minket emailben. Felkéréses ajánlók esetében ( főleg a Stonerblogon volt erre eset) általában ódzkodok a kritikai hangnemtől, úgyhogy most is próbáltam úgy állni a dologhoz, hogy az együttes által játszott zene negatív tulajdonságairól finomkodva teszek majd említést. Miután végighallgattam a lemezt kiderült, hogy erre semmi szükség. Saját stílusában ez a zene úgy jó, ahogy van.

 

Voodoo Mule : Voodoo Zoo (2013)

 

 

voodoo mule.jpg

A 2010-ben alakult szlovén Voodoo Mule súlyos, elborult zenéjéről a régi Electric Wizard ugrott be első hallásra. A kultikus együttes szerintem nem szorul külön bemutatásra (legalábbis a stoner - sludge - doom rajongók körében), azt viszont elárulom, hogy a banda Dopethrone című lemezét nagyon fontos lemeznek tartom a témában. Erről már írtam egy rövid kis posztot anno, most viszont nézzük az ajánló tárgyát, a Voodoo Mule 2013-as lemezét :

A Voodoo Zoo-ra keresztelt album kezdő száma ("Honeyland") egy igazi széttorzított sludge-doom tétel, aminek morzsolós basszusai és sercegő gitárhangjai rendesen szétbarmolják a hallgató fejét. Jó súlyos, belassult zene. A második szám ("Tapas") eloszlatta a sejtelmeimet, azzal kapcsolatban, hogy ilyesmi tempójú lesz majd az egész lemez, ugyanis egy nagyon fasza búgó stoner riffel készteti bólogatásra az embert. A harmadik számnál aztán megint ("Trunkfull") visszalassulnak a srácok, majd egy alig másfél perces, rángatózó ritmusú zenével ("Jizz Da Bizz") élesztik vissza a hallgatót. A következő két szám málházása után végül ismét mozgalmasabb darab jön, amit laza hangulatú gitár imprózgatások tarkítanak. Nagyjából ennyit a lemezről, a szövegelésem helyett inkább hallgassátok végig az egészet egyben. Érdemes. 

Aki szereti az Electric Wizard Dopethrone című albumát, annak a Voodoo Mule 2013-as lemeze is nagy kedvence lesz. Bandcampről egyébként ingyen leszedhető.

 

Banscamp / Facebook / Reverbnation

 

 

Tagok :

Jagnje - gitár, ének

Iguana - basszusgitár

Hippo - dob

 

 

Tracklist:

01 - Honeyland

02 - Tapas

03 - Trunkfull

04 - Jizz Da Bizz

05 - I'm A Midnight Moler

06 - Church Snake

07 - Ripoff

 

 

 

Címkék: voodoo mule
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr835356432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása