2013. március 08. 18:13 - joshibarat

Háromból egy.

 

Ha már az előzőekben megismerhettük az Oresund Space Collective alapítóinak eredeti elfoglaltságát (Gas Giant, Mantric Muse, Blandladen), akkor úgy gondolom nem mehetünk el az együttes 2012-ben megjelent három kiadványa mellett sem. Ezek közül most egy kétszámos albumot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, a másik kettőt majd a későbbiekben. A lemez elkészítéséhez ismét rengeteg zenész jött össze olyan együttesekből, mint a First Band From Outer Space, a The Univerzals, vagy a My Brother The Wind, illetve Claus Bohling veterán gitáros is játszik rajta, akit a tájékozottabbak esetleg ismerhetnek a Secret Oyster és Electrum nevű kultcsapatokból.

 

ORESUND SPACE COLLECTIVE :

PHAZE YOUR FEARS (2012)

 

osc - phaze.jpg

Valahogy végig olyan érzésem volt az album hallgatásakor, hogy az előzőekhez képest most nem igényel a zene különösebb ráhangolódást, vagy az átlagosnál nagyobb befogadó készséget, szóval az egész hangulat valahogy jóval könnyedebb és lazább. A kiadvány mindössze két, hosszabb lélegzetvételű szerzeményből áll:


I. Phaze Your Fears : a szám első harmadánál olyan dolgok jutottak eszembe mint mosoly, tavaszi zsongás, felüdülés, a másodiknál (09:30-tól) vagányság, lazaság, csavargás, míg a levezetőnél - elmélyedés, relax, óceán, csillagok. 


II. Ear Meat : habár ez rögtön elrugaszkodik a földi atmoszférától a kozmikus térbe, valahogy itt sem érzek túl nagy agonizálást, vagy éjszakai érzetet. Először úgy sejtettem, hogy a továbbiakban is végig higgadt marad majd, de aztán egy hosszabb orosz nyelvű monológ után jön egy cincálósabb gitárimpró, majd jól megbolondítják és bepörgetik a számot, amolyan Hawkwind módra. Fasza muzsika.


Az űrutazásra vágyók valószínűleg a második trekket fogják jobban díjazni, nekem viszont az első szám az, ami most így tavasz elején nagyon megtalált magának. Akárhányszor hallgatom, mindig jó hangulatot csinál.


Bandcampről 10 euróért meg is rendelhető a cd, szerintem érdemes rá pénzt áldozni, már csak a tetszetős borító miatt is.



Tracklist:
1. Phaze Your Fears (20:24)
2. Ear Meat (24:28)



A lemezen játszó zenészek:
Claus Bøhling : gitár
Stefan Krey : gitár
Johan Dahlström : gitár
Mathias Danielsson : gitár
Nicholas Hill : gitár
Jiri Jon Hjort : basszusgitár
Troels Drasbech : dob, egyéb perkussziós hangszerek
Mogens Pedersen : billentyűs hangszerek
Dr. Space : billentyűs hangszerek

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr485123551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása