2011. március 27. 20:05 - joshibarat

Éjszakai űrjárat.

 

SESIONES ACIDAS : ESPACIO NEGATIVO (2008)

 

 

A Viaje A 800, az Orthodox és a Mater Dronic tagjaiból összeállt, spanyol együttes 2008-as albumát főleg a pszichedelikus rockra éhezők figyelmébe ajánlanám.

Már az album első száma sem tűnik rossznak, felszabadult jammelése és ösztönössége miatt, de hangulat szempontjából inkább a következő szám tűnik hatásosnak. A címadó szám zajolós improvizációja után ugyanis egy rendkívül kellemes hangulatú, nosztalgikus világában találjuk magunkat, ráadásul ennek a "Sound to the world" című számnak a visszhangos gitárhangjai és fáradtan szállingózós éneke egy igazi trippes bódulatba húzza az embert. Nehéz elképzelnem, hogy az együttes tagjai itt nem álltak különböző tudatmódosítok hatása alatt. A következő, "Endless Towers" jellege aztán eléggé elüt ettől. Mintha egy régi Sabbath számot hallanánk, élőhatású dobtémákkal, hangoskodó jammelésekkel és belassulásokkal. A negyedik, "Descompresión" megint a  hangulatosabb fajtából való. Számomra egy országútszéli pub feelingjét adja, ahol bambulva támaszthatom a bárpultot, miközben felesleges faszságokon agyalgatok. Ennél a muzsikánál a visszafogottan elmélkedős szakaszok és az elmászósabb stílusú blúzololások is nagyon eltaláltak. Az albumot záró "Tomorrow We Never Knows" pedig egy több, mint 20  perces, szokványos kis elmeutaztatás. Fasza muzsika és kábé ennyi.

Szerintem ez egy átlagos szintű lemez. Néha megtalál, néha nem. Vannak rajta nagyon jó érzeteket keltő hangulatok és vannak szétszedősebbek is. Ha igazán át szeretnéd érezni a hangulatát, akkor megintcsak azt tudom javasolni, hogy az esti órákban hallgasd meg. Olyankor nagyon el tud vinni.


Myspace


Tracklist:
1. Espacio Negativo (5:50)
2. Sound to the world (8:56)
3. Endless Towers (6:34)
4. Descompresión (6:17)
5. Tomorrow Never Knows (20:15)

 

 

 

Címkék: sesiones acidas
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr562776622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása