2010. január 13. 20:10 - joshibarat

El Diablo mellé

BUDDHA SENTENZA : MODE 0909 (2009)

(Instrumentális Desert-Space-Retro-Prog Rock)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Buddha Sentenza névre keresztelt német csapat olyasmi ábrándozós Desert Rock melódiával nyitja első albumát,amit akár B.Bjork is csinálhatott volna,de elférne némelyik Colour Haze,vagy Husky albumon is.Én itt könyveltem el magamban,hogy valószínüleg ez a fajta visszafogottság lesz jellemző az egész albumra,de már rögtön a második,"White christal party" rácáfol erre és egy jóval intenzívebb,de annál rövidebb,Ten Eastre emlékeztető agyassággal folytatják az albumot.A harmadik trekk(Ride with the devil) egy élénken nyüzsgő western-stoner,Hendrix-Purple féle retrohangulattal,a következő,"Saturn" egy tipikus sivatagi témázgatás,utazgatás(egyébként átlagossága ellenére sem rossz),az ötödik,"Noise from the death factory" pedig egy fasza kis napfényes felszabadultság,a QUOTSA-Go with the flowjából is ismerős billentyű pötyögtetéssel.Ez a szám se túl hosszú(02:02),pedig ezt azért el lehetett volna még hallgatni egy darabig.Az ezt követő "Kehakeelekool" szerintem a lemez legösszetettebb és legélvezetesebb darabja.Találunk benne Stonert,Space Rockot,Desert Rockot,Prog Rockot,rengeteg feltűnő váltást,agyalást,jammet,hammondot és minden faszaságot,ami miatt izgalmas lehet egy instrumentális muzsika.A 7.-ik "Sexual Omega" ugyancsak nagyon összetett szerkezetű és leginkább szokatlan szintibetétje,kisérletezős jellege,valamint baszakodós ritmus-kiállás váltakozása miatt lehet élvezetes hallgatnivaló sokak számára.Nem tudom ti hogy vagytok vele,de én azt vettem észre,hogy általában vagy valami kurvahosszú szpészes kalandot kapunk egy ilyen jellegű lemez végére,vagy valami nyugislevezetőt.Ezen az albumon a második féle megoldással találkozhatunk.India,elmélyülés,transzcendentális/hippi feeling,tabla,szitár,stb.Attól függetlenül,hogy az együttes neve alapján talán pont valami hasonló zenére számítanánk,ennek a lemeznek a végére szerintem valami nagyon mást várna az ember.

 

Maga az album úgy összességében tekintve,kisérletezősségével,zenei szabadelvűségével és eklektikusságával együttvéve szerintem nagyon faszára sikeredett és bárki nyugodtan barátkozhat vele,akinek bejött pl. az El Diablo első albuma,vagy a Monkey3 lemezei.


Tracklist:
01 Black Coal Funeral
02 White Crystal Party
03 Ride With The Devil
04 Saturn
05 Noise From The Death Factory
06 Kehakeeltekool
07 Sexual Omega
08 Ate Itself

 

 

Címkék: buddha sentenza
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr841670307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2010.01.13. 22:19:55

Ezt én is nagyon szeretem hallgatni. Az év végi összesítőről a véleményemet nálunk a posztod kommentjeinél olvashatsz. :)
süti beállítások módosítása