2012. július 01. 09:47 - joshibarat

Southern Rock Írországból.

.

TRUCKER DIABLO : THE DEVIL RHYTHM

.

Trucker Diablo - Front Cover.jpg

.

Szerencsére Észak Írországban is vannak lelkes művelői a southern rock műfajnak, amit a Trucker Diablo nevű csapat példáz a legjobban.

A kockásingben és baseball sapkában nyomuló írek ráadásul nem is akármilyen zenéket hoztak össze 2011-ben megjelent debütáló lemezükre. Slide gitárral és szájherflivel felszerelkezve sokan össze tudnának dobni egy valamire való southern rock lemezt, viszont a dalszerzői tehetség már keveseknek adatik meg. Ha ehhez még betársul némi fiatalos vehemencia is, akkor már szinte nyert ügye van egy bandának. A The Devil Rhythm-en felsorakoztatott fogós dallamokkal és egyből betalálós refrénekkel ritkán találkozni a stíluson belül. Ezt alapvetően két dolognak köszönheti az ír brigád. Egyfelől annak, hogy a délies panelekre építkező alapokat hard rock-os dallamokkal frissítik fel és így az egész megtöltődik energiával. Másrészről, pedig mindenképpen kell egy erőteljes hangú, egyéni karakterrel rendelkező énekes, amiből itt kettő is van. Tom Harte és Simon Haddock egymás között osztogatott énektémáihoz, pedig a basszeros is a hangját kölcsönzi helyenként, így a refréneknél nagyon ütős csordakórusokat sikerül összehozniuk.


A "Juggernaut", vagy a "Never Too Late To Sin" című számok az album szikárabb vonalát képviselik. Ezeknél külön élményszámba mennek a basszeros, Glenn Harrison élvezetes zúzdái, de az album jó néhány szerzeményében elő-elő vezet még néhány nagyon izmos, pumpálós riffet. Az együtténeklős számok közül a "Stand Up And Fight", a "Black And Blue", vagy a "When Angels Die" ugyancsak megkerülhetetlenek, de a bugis ritmizálású "Voodoo", vagy a Leadfootra emlékeztető "Dirty Love" is nagyon eltalált, feelinges muzsika. Másik két kedvencem még a "Running Scared" című szám, ami tökéletes háttérzene lenne egy illegális kamionversenyhez és a lemez leglendületesebb slágere, a "Drink Beer, Destroy". Valójában megemlíthetném a lemez bármelyik számát, mert gyakorlatilag egyetlen töltelék sincs rajta. Az albumhoz egyébként (többek között), olyan arcok intéztek méltató szavakat, mint a Thin Lizzy jelenlegi frontembere- Ricky Warwick (ex-Almighty), vagy Joe Elliot, a Def Leppard-ból. Ezen kívül a Classic Rock Magazine, a Total Rock és az amerikai Metal Hammer is elismerően nyilatkozott róla.

Akik szeretik a Mustasch, a Motorjesus, vagy a régi Black Stone Cherry lemezeit, azok nagyon rászokhatnak a Trucker Diablo metál slágereire. Nekem már sikerült.

.

Trucker+Diablo+Promo+Shoot+2.jpg

.

Track List:
01. Drink Beer, Destroy
02. Juggernaut
03. Big Truck
04. Stand Up And Fight
05. Voodoo
06. Never Too Late To Sin
07. Dirty Love
08. Black And Blue
09. When Angels Die
10. Rattlehead
11. Running Scared

.

.

Tagok:
Tom Harte - ének, gitár
Simon Haddock - ének, gitár
Glenn Harrison - basszus
Terry Crawford - dob

Vendégek:
Ricky Warwick - vocals (in "Juggernaut")
Matt Fitzsimons - vocals (in "Never Too Late To Sin")

.

Trucker Diablo web.jpg

.

.

Címkék: trucker diablo
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr104621832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása