2010. július 10. 10:04 - joshibarat

Diszkográfia 9.

SAME ROAD : DISZKOGRÁFIA

 

 

Same Road : Bar Camp: Czas na zmiany (2010)

 

 

A 2003-ban alakult,lengyel Same Road legújabb Bar Camp című albumát nagyjából úgy kell elképzelni,mintha a Tarantula Hawk a Poseidotica,a Husky és a Yawning Man közösen jammelgetnének egy sivatagi műhelyben.Átszellemült improvizációkat hallhatunk,analóg hangzással,próbatermi konzultálásokkal,éterbe visszhangzó-,szinte már Shadowst idéző gitárhangokkal és kamarazenekarba illő-,pincegarázsból szóló dobokkal.Igazi befüstölős,lelassult higgadtság,ami felvonultat rengeteg pszichedelikus tekergőzést és délibábos merengést.

 

Same Road : Muzyka Do Mycia Okien (2009)

 

 

A 2009-ben kiadott Muzyka Do Mycia Okien hasonlóan ráérős jellege esetleg annyiban tér csak el a 2010-es Bar Camp-tól,hogy a cin és a dob kevésbé garázsosan szól,illetve itt még nincs próbatermi-pince feeling,hanem a felszínen kóvájgunk,ahol csak a végtelen homoktengert találjuk és elveszítjük magának az időnek a fogalmát is.Ehhez hasonló,színtiszta desert rock improvizációt mostanában ritkán hallani.

 

Same Road : Cinema Optica (2004)

 

 


   Mindkét lemeztől valamelyest élénkebb és kevésbé belassult hangnemű a csapat első lemeze; a ritmizálása és ütemei pedig valahogy újszerűbb,post rockosabb megközelítésűek.Ennél az albumnál talán valahogy hiányzik a ráérősebb,szabadabb jam jelleg,de ettől függetlenül fasza kis zene,sőt az is elképzelhető,hogy valakinek jobban be fog jönni,mint a másik kettő.

 

Itt egyébként megint egy olyan bandáról beszélhetünk,ami ingyen letöltést biztosít a lemezeihez,szóval maximum respect a zene miatt és az őszinte zenekészítés miatt is.


Baje,Nico,Rico.........Nektek ezek a lemezek kötelezőek!

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr462142497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr.T 2010.07.11. 14:17:33

Joshi bátyám, frissült a Southern Fried Chicken blogunk! :)

wovbagger 2010.07.13. 10:12:42

én akkor le se' szedjem? :OP

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.07.13. 17:00:41

@wovbagger: Bocs,téged kifelejtettelek Wov.Neked is kötelező.:)

nemtombaje 2010.07.14. 09:31:06

Vmiért nekem a (csak)rapidos linkek egy másodperc alatt lejönnek,de hibásan...feltolnád-é esetlegesen máshova,ha előre megköszönöm?

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.07.14. 15:28:35

@nemtombaje: Természetesen felrakhatom,de szerintem egyértelműen az lehet a gond,hogy pl. "DownThemAll"-al,vagy hasonló progival akarod letölteni és ezek a programok a rapidos linkekből csak egy pár kilós html-t szednek le.Szóval elöször próbáld meg egyszerű mentéssel és ha akkor sem jó akkor cserélem a linket.

wovbagger 2010.07.16. 12:53:06

szerintem multiupload.com
ingyen reg, annyit töltesz föl, amennyit bírsz, és te választod ki, hogy melyik tárhelyekre tolja tovább.

joshi, hülyéskedtem :O)
süti beállítások módosítása