2012. április 27. 22:32 - joshibarat

Fuck Yeah!

Hát komolyan beszarok. Nem egy bandát hallottam mostanában, ahol az énekes hangja Lemmy Kilmistert (Motörhead) idézte, de az eddigiek közül magasan Oimel Larcher viszi a pálmát. Az első szám indulásakor meg is néztem gyorsan, hogy nem-e valami Lemmyvel készített projectet hallgatok, de nem. Itt viszont rögtön említést is tennék Fast Eddie Clarke (Motörhead) gitáros vendégszerepléséről.  Gondolom azon meg már meg sem lepődik senki, hogy a csapat  zenéje is hasonlóan mocskos, bulizós rock&roll zülletegség, mint amit pl. a Motorheadnél hallhatunk. Nem egyszer eszembe jutott még ezenkívül a Tito & Tarantula ( "At Least I'm Drunk" ), a Nashville Pussy ( "Gasoline", "Wiskey Wonderland" ) és a ZZ Top is ( "Riptide" ).

Nagyjából az ütemesebb és a középtempós számok váltakoztatják egymást a lemezen, mindvégig élénk hangulatot hordozva. Roppant izgalmasan tálalva kapjuk az egészet, harsány csordavokálokkal tűzdelve, dögös riffekkel telepakolva, meg olyan jellegű hangszeres adalékokkal színesítve, amiket rockabilly, vagy southern rock albumokon is gyakran hallhatunk. A vendégszereplőkhöz visszakanyarodva egyébként érdemes még említést tenni a "Whiskey Wonderland" című szerzeményről, amiben a Nazareth énekese, Dan McCafferty koptatja a hangszálait. A veterán rockerek vendég közreműködéséhez meg talán annyit fűznék hozzá zárásként, hogy a Nitrogods három zenésze sem ma kezdte a pályát, olyan bandák tagjaiként, mint a Thunderhead, a Sinner, vagy a Primal Fear.

A háromtagú, hannoveri brigád 2012-es albuma mindenkinek ajánlott, aki a tavaszi sörözgetéshez, fröccsözéshez valami jó kis iszákos muzsikát akar választani. Nálam az idei év egyik nagy kedvence.


Tracklist:
1. Black Car Driving Man
2. Demolition Inc.
3. At Least I´m Drunk
4. Gasoline
5. Whiskey Wonderland
6. Licence To Play Loud
7. Lipsynch Stars
8. The Devil Dealt The Deck
9. Rifle Down
10. Riptide
11. Wasted In Berlin
12. Zombietrain

Tagok:
Oimel Larcher : basszusgitár, vokál
Henny Wolter : gitár, vokál (ex-Thunderhead, ex-Primal Fear, Sinner) 
Klaus Sperling : dobok (ex-Primal Fear, Sinner)

Vendégek:
Eddie Clarke (Motörhead) : gitárszóló a "Wasted In Berlin"-ben
Dan McCafferty (Nazareth) : vokál a "Whiskey Wonderland"-ben

Címkék: nitrogods
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr114477290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása