2012. március 15. 00:02 - joshibarat

Elmaradás tavalyról.

 

MENISCUS : WAR OF CURRENTS (2011)

 

 

Ez a lemez egyike azoknak, amelyeket tavaly félreraktam, azzal a szándékkal, hogy majd később ráérek a meghallgatásával, viszont Nembombaje cimborám Decemberben felhívta a figyelmemet arra, hogy a csapat ezen lemeze is van olyan jó, mint az előző, sőt szerinte jobb is. Mostanában egyébként is vágytam volna valami relaxáló hangszeres muzsikára, arra viszont nem számítottam, hogy ezt az igényemet pont a Meniscus fogja kielégíteni.


Az előző lemezt élénkítő keményebb basszusokból itt jócskán visszavettek, míg az ambient jelleg most sokkal nagyobb teret kapott a lélektisztító, kellemesen utaztató kompozíciókban. Az emocionális töltetű gitárharmóniák, a meditatív hangeffektek, vagy a transzba segítő, puhán duruzsoló basszus szolid játéka ezúttal mind nélkülözik azokat a technikai allűröket, amelyeket mondjuk az első albumon megkedvelhettünk. A jazzes hatású perkusszió témák helyett pl. modern jellegű ritmizálást hallhatunk. Az ilyen és ehhez hasonló dolgok miatt erre az albumra talán az ambient rock kifejezés lenne a leginkább helytálló, amivel persze nincs is semmi gond, mivel ennek a kiegyensúlyozottabb, egységesebb hangulatvezetésű albumnak a zenei világban zavartalanabbul el lehet merülni. Kellemes, hangulatfestő utazást nyújt, amiben a szépen kivitelezett, szikraként szóródó, post rockos gitárbuborékok, vagy éppen a gyermekkort idéző életképek hangfelvételei tökéletesen szellemítik át a hallgatót. Elmélkedős, álmodozós, lazítós alkalmakra tökéletes kikapcsolódást garantál. Ajánlom mindenki figyelmébe.
 


Tracklist:
1. Room 3327
2. 130
3. Immersion
4. Fight Club
5. Cursed
6. Infant
 


Tagok:
Daniel Oreskovic / Guitar
Alison Kerjean / Bass
Cameron Brennan / Drums

 

Címkék: meniscus
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr794317515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása