2011. március 21. 12:20 - joshibarat

Kozmikus papság.

 

TIA CARRERA : COSMIC PRIESTESS (2011)

 

 

A Tia Carrera nevű texasi együttes instrumentális zenét játszik, hol a stoner rock, hol pedig a space rock tájain barangolva. Negyedik nagylemezük  "Slave Cylinderel" című első száma pl. nehéz, koszos basszustémákat vezet elő a fogósabb fajtából, gyakori váltásokkal és jóféle jammekkel. "Sand, Stone and Pearl" című második számuk ehhez képest egy hosszasan alakulgató, lassabb folyású, hangulatos space rock improvizáció. Álomszerű hangulatát fátyolos billentyű háttér teremti meg, a szabadfolyású jelleget pedig az űrös gitárjammek hozzák létre. A harmadik "Saturn Missile Battery" szám jóval élénkebb és rockosabb. Erre is elmondható, hogy tulajdonképpen egy marha hosszú(33 perc!) jam az egész. Nem tesz másként a lemez utolsó száma sem, bár az előzőhöz képest lazább és játékosabb hangulatot képvisel. Itt ismét sztóner rockosabb ízt lehet érezni, meg egy kis Hendrixes felszabadultságot.

A Cosmic Priestess átlagossága ellenére is fasza kis album. Nem ad semmi újat és nem is törekszik rá, de ösztönös kifejeződése élvezetes perceket tud okozni minden pszich/stoner rock rajongónak, akit nem zavar az ének hiánya.

 


Tracklist:
01 Slave Cylinder
02 Sand, Stone and Pearl
03 Saturn Missile Battery
04 A Wolf in Wolf's Clothing


Tagok:
Erik Conn: Drums
Jamey Simms: Bass, Guitar
Jason Morales: Guitar, Bass

 

 

Címkék: tia carrera
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr482758406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2011.03.23. 19:18:08

kíváncsi vagyok, hogy itthon mikor jelennek meg a Töröcsik Mari, Eszenyi Enikő stb. nevű zenekarok, bár ha jól emléxem olyan volt, hogy 'Kudlik Juli felemás korláton'
süti beállítások módosítása