2011. február 13. 20:23 - joshibarat

R. I. P. PETER STEELE !

 

TYPE 0 NEGATIVE : WORLD COMING DOWN

 

 

Az 1999-es World Coming Down a Type 0 Negative legbelassultabb, legsűlyesztőbb hangulatú és legmorbidabb atmoszférájú lemeze. Az albumon szereplő zenék nagy része rendkívül szuicid és fájdalommal teli világvége hangulat, mégis valahol eszméletlenül kellemes és megnyugvásba úsztató. Az előző lemezekhez megszokottan  pedig rendkívül egyéni hangszeres torzításokkal, effektezésekkel, kegyetlenül eltalált, súlyos riffekkel,  valamint orgonával és különböző közjátékokkal tarkítva. Egy biztos : így hangszereket megszólalni sehol máshol nem hallhatunk. Ezek a hangok annyira a csapat védjegyévé váltak, hogy ezer közül is bármikor felismerhetőek. A régebbi lemezekre jellemző poppos, romantikus feelingnek ezen a lemezen nyomát se leljük. Találhatunk viszont rajta érdekes Beatles feldolgozást, "Day Tripper Medley" címmel, könnyedebb jelleggel pedig a bárhangulatú "Who will Save The Sane" és a slágeresebb "Pyretta Blaze" szolgál. A lemez címadó száma, egy monumentális doom tétel, ami hangulatilag egy Igazi alászállás a pokol bugyraiba. Zseniális gitártémájától a világ pusztulásra ítélt, sötét végnapjainak képe jelenik meg lelki szemeink elött. A másik nagyon durva hangulatú szám pedig a horrorisztikus atmoszférájú, filmzenés kezdésű "All Hallow's Eve". Ennek a refrénjében valami  olyan morcos, bestiális hangon énekel Steele, hogy ilyet a többi lemezeiken nem is nagyon hallhatunk tőle. Ez a szám is hihetetlen módon befolyásolja az ember fantáziaképeit, amelyben az eddigi legsötétebb és legsejtelmesebb mindenszentek éjszakája elevenedhet meg.

A banda billentyűse egy 2007-es interjúban a valaha megszületett legjobb Type O albumként jellemezte a '99-es World Coming Downt. Doom Metal rajongók számára kötelező és megkerülhetetlen album.



A tavaly jobblétre szenderült Peter Steele pedig nyugodjék békében!


Tracklist:
01. Skip It
02. White Slavery
03. Sinus
04. Everyone I Love is Dead
05. Who will Save The Sane
06. Liver
07. World Coming Down
08. Creepy Green Light
09. Everything Dies
10. Lung
11. Pyretta Blaze
12. All Hallow’s Eve
13. Day Tripper Medley

Tagok World Coming Down idejében :

Peter Steele - Vocals and Bass
Kenny Hickey - Guitar and Backing Vocals
Josh Silver - Keyboard and Backing Vocals
Johnny Kelly - Drums

 

 

 

 

 

 

Címkék: type o negative
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr82658873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása