2010. december 18. 16:02 - joshibarat

Szarni mindenre.

Chris Duarte & The Bluestone Company : 396 

 

 

Szép jó napot mindenkinek! Ez a nagyon fontos lemez a 2009 évi ajánlóimból sajnos kimaradt, mivel csak 2010 elején találkoztam vele. A Stonerblogon írtam is akkor róla néhány sort, viszont azóta is megvan az érzés, hogy ide is ki kell raknom. Fél spiccesen és másnaposságból félig gyógyított állapotban is baszottjó hallgatnivaló, sőt a valaha hallott leglazább hangulatú, legcoolabb southern-blues rock kiadványnak tartom.

Már az albumot nyitó Back In Town hangjaitól rögtön vigyor kerekedik az ember arcára, aztán meg már nincs menekvés. Hihetetlenül játékosan tálalt, dzsemmelős, fasza-laza muzsikák adják a talpalávalót, amiktől önkéntelenül is mozgásnak indul az ember lába. Köszönheti ezt a jazz szintű kalandozásoknak és a funkba hajló ritmusoknak, ja és ne feledkezzünk meg Chriss Duarte karcos/feelinges vokáljáról se. Ez a faszi egyébként 1987 óta csinál jobbnál jobb lemezeket, nekem meg lesül a pofámról a bőr, hogy ezelőtt egyikkel sem találkoztam. A mellé szegődött japán zenészek pedig, akik a Bluestone Company tagjai, rohadtul magas színvonalon brillíroznak hangszereikkel ennek a zseni csákónak a játékához.

Elég hozzá meghallgatni mit művelnek az instrumentális Funky Mama című tételben. Persze szart se számítana a zenészek technikai tudása, ha nem lenne jelen ez a fülbemászó önfeledtség a lemezen, szóval hangulat terén is verhetetlen. Mocskosnagy, élénk országúti feelinget ad pl. a Put Up Or Shut Up, a Cattahoochee Side, vagy a Give It Back To Me, a H2K3 című záródarab meg talán az  album legpezsgőbb dobtémáival van teleszórva. Még a lemez egyetlen esős hangulatú szerzeménye, a Mad As I Can Be is nagyon el lett találva, de több számot nem is emelek ki, pedig az összesről lehetne írni néhány méltató szót.  

Ha fel kéne sorolnom a 10 kedvenc lemezemet, ez közöttük lenne. Akárhányszor egymásután hallgatható, kihagyhatatlan album!



Tracklist:
1. Back In Town 4:54
2. Put Up Or Shut Up 4:34
3. Chattahoochee Side 7:12
4. 396 4:16
5. Give It Back To Me 6:08
6. Silverspoon 4:51
7. Funky Mama 6:51
8. Mad As I Can Be 11:01
9. Angela 5:30
10. Still I Think Of You 4:31
11. The Ballad Of Kohima Ridge 4:26
12. H2K3 4:21


A lemezen ügyködő zenészek:
Chris Duarte - vocals, guitar
Toshihiro Sumitomo - guitar, slide guitar
Yoshihiri Ogasahara - bass guitar
Taizo Takafuji - drums
Taro Takagi - percussion
Jesse Bradman - background vocals

 

 

Itt a hétvége és muszáj megint nagyon elintézni a buksinkat. Töltsétek le a lemezt és szarjatok mindenre! Hajrá! 

Címkék: chris duarte
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr472524114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása