2010. február 14. 11:51 - joshibarat

Macskásan is szép az élet 18.

LEMMUS LEMMUS : S/T (2008)

(Psychedelic-Folk-Hippi-Prog Rock)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fasza kis tavaszváró időutazás,szellős hammondal,könnyed akusztikus háttérrel,szolid gitármelódiákkal,régies billentyű pötyögésekkel,szitárral,tamburinnal,fuvolával,tv-s közjátékkal és a pszichedelikus műfaj egyéb sémáival.Kicsit olyan feelingje van mintha egy időgéppel visszamennénk a késői '60-as évekbe,keresnénk egy végeláthatatlan napraforgómezőt,kibasznánk egy hatalmas fotelt,meg négy,kellő távolságban elhelyezett, gecinagy hangfalat és a korszak,lightosabb fajta peace&love zenéinek hallgatása közben szarnánk az egész világra.Nem szeretek kiemelni számokat egy albumról,de egyet mégis muszáj,mégpedig a lemez uccsó darabját:"Violet & Blue".Ez szerintem nemcsak hogy az egész album legjobb hangulatú száma,de olyan muzsika,amit a '60-as években simán toltak volna a rádióban.Az alaphangulatot egy Eliya Scemama nevű csajszi éneke adja meg,akitől baszottul kellemes és furcsa dallamokat kapunk.Rohadtul megérintős egy zene.

A csapatról meg közben nem is írtam semmit.Szóval: izraeliek,van még ezenkívül egy 2004-es keltezésű,Chameleon Mood Swing című lemezük(küldjétek a linkjét),zenei hatásaik közé pedig a Syd Barett korszakos Pink Floydot,a Beatlest és az E.L.P.-t lehetne leginkább sorolni.

Kicsit szomorkás,de rohadtul kellemes kis zene.Hallgassátok és pilledjetek rá!


Tagok:
Noam Rapaport : organ, piano, Mellotron, vocals
Joel Ron : guitars, vocals, percussion, effects
Eddie Ron : lead vocals, acoustic guitar
Tsoof Philosoph : bass
Or Barnea : drums, percussion
Eliya Scemama : vocals

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr881756870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása