2010. január 29. 21:15 - joshibarat

Vibráló égbolt

THTX : THE FLICKERING SKY (2009)

(Kozmikus jam)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baje és Rico az Apes Of Glory kommentjében említette,hogy gyöhet még Space Rock,mer' aztat mindenki szereti(én is).A számos album közül,amit mostanában találtam a stíluson belül a THTX volt az egyike,azoknak,amik szerintem megérdemelnek itt egy posztot.Az amerikai csapat 2001-ben alakult,első lemezük 2004-ben látott napvilágot The Magic Frequencies címmel,majd ezt követte 2006-os,Ultimately', The Lost City névre keresztelt albumuk,2009-ben pedig kijött a The Flickering Sky.Az albumra a Dave Schmidt féle Sulatron Records kiadványai között akadtam rá,ahol zömében hasonló jellegű dolgok találhatóak.A THTX  2009-es lemeze egyaránt tartalmaz a Causa Sui-hoz hasonló megoldású Kraut Rockos,experimentálisan elfajuló káoszt és olyasféle totális agyelszállásokat,ami engem az Ozric Tentacles kozmikus száguldásaira emlékeztet,de találhatunk rajta a Pharaoh Overlord 2-es lemezére illő drónos zajlást is("Osidias").Azt egyébként nem árt megemlítenem,hogy a THTX mindhárom említett bandánál elborultabb,szinte már free jazzes őrületeket művel.Az olyan számok,mint a "Collective Mind Anarchy",vagy a "Son Of Mu-Tron" könnyen szétcincálhatják a felkészületlenebb hallgatót,pihenőt pedig talán csak a "Once Before In The Future" és a lemez egyetlen vokális darabja,a "Darkness" enged.Kell hozzá egy jó adag nyitottság és az átlagosnál befogadóképesebb hangulat,a Psych/Space Rock műfajában tájékozottabb rajongók viszont  biztos,hogy többször is meg fogják hallgatni.


Tracklist:
01 The Flickering Sky                        
02 Mu-Tron                                    
03 Osidias                                    
04 Ultraviolet Twilight                       
05 Infiltrating Light                         
06 Collective Mind Anarchy                    
07 Zenta Childe                               
08 Son Of Mu-Tron                             
09 Darkness (11/11)                           
10 Zenta Childe (Slight Return)               
11 Once Before In The Future                  
12 Shadow At The Gates Of Nothingness

 

 

Címkék: thtx
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr11713482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2010.01.30. 10:22:32

Az Apes of Glory faszagányos, ezt még nem tudtam meghallagatni. Egy pár napig nem volt gépem, mert bemondta az unalmast.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.01.30. 10:54:49

@Nicodamien: Hát ez egy kicsit más jellegű,mint amiket ki szoktam rakosgatni,nem biztos,hogy könnyen megbarátkozol majd vele.Igazi kakofónikus agybaszás.

nemtombaje 2010.01.30. 11:00:40

Kösz Joshi barát,faja kis cucc ezám...

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.01.31. 00:27:48

@nemtombaje: Hát abban nem is kételkedtem,hogy neked be fog-e jönni.
süti beállítások módosítása