2009. november 28. 14:00 - joshibarat

Macskásan is szép az élet 15.

JOHN SCOFIELD : PIETY STREET (2009)

(Blues-Rhythm'n'Blues-Gospel-Bár Jazz)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A John Scofield név a tájékozottabb zenerajongók számára biztos ismerősen cseng,a többieknek(akik karateütésben fognak részesülni)pedig elég róla annyi,hogy a fúziós Jazz világában a legfontosabb gitárosok közé sorolják és többek között olyan nagy nevekkel játszott már közösen,mint pl. Miles Davis,Pat Metheny,Bill Frisell,vagy Herbie Hancock.Személy szerint a John Medeski-Billy Martin-Chris Wood hármassal közösen készített,funkos,kisérletezős Out Louder című lemezen hallottam elöször a játékát és azóta is rögtön kattintok a download feliratra,ha bármilyen vele készült lemezbe botlok.

Scofield állítólag komoly vizsgálódást folytatott mostanában és behatóbban tanulmányozta a Blues legrégebbi gyökereinek elemeit,majd kibővítette a stílust,eddig még sehol sem hallott akkordokkal,amelyeket legújabb,Piety Street című lemezének tételeibe szövögetett bele.Ettől persze nem kell rögtön a falhoz rohanni,mert ebből az olyan átlagemberek,mint pl. én,nem sokat veszünk észre,számunkra tehát pusztán egy kellemes kis blúzos album lett.A multi zenészekből válogatott csapat a tradicionális Blues,a Rhythm'n'Blues,a Jazz és a Gospel stílusok válogatott összetevőiből szerkeszt magas színvonalú,jammes bárhangulatot,amit könnyed,laza jellege miatt a másnapos buksid is könnyű szerrel befogad majd.Egy éjszakai bár pultjánál,bódult eufóriában ülve ugyanolyan élvezetet nyújthat,mint a rá következő nap reggelén egy függönnyel sötétített,nyugodt kuckóban pihenve.




Tagok:
John Scofield (guitar)
George Porter (bass)
Ricky Fataar (drums)
Jon Cleary (keyboard,vocal)


Tracklist:
01. That’s Enough
02. Sometimes I Feel Like A Motherless Child
03. It’s A Big Army
04. His Eye Is On The Sparrow
05. Something’s Got A Hold On Me
06. The Old Ship Of Zion
07. Ninety Nine And A Half
08. Just A Little While To Stay Here
09. Never Turn Back
10. Walk With Me
11. But I Like The Message
12. The Angel Of Death
13. I’ll Fly Away

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr911557002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása