2009. október 25. 13:56 - joshibarat

Macskásan is szép az élet 14.

LIONIZE : SPACE POPE AND THE GLASS MACHINE

(Reggae-Blues-Hard Rock Jam)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az előző ajánló kapcsán említettem a Gov't Mule,2007-es,Mighty High albumát,ami ötletes fúzióját tartalmazta a Reggae,a Funk és a Rock elemeinek,a marylandi Lionize pedig ugyanezt teszi második lemezén,azzal a különbséggel,hogy náluk sokkal nagyobb hangsúlyhoz jut a Reggae hangulat.A másik szimpatikus dolog a lemez hangzásában,hogy rengeteg ügyes témázgatást hallhatunk,hangulatos hammond szólamokkal,szájharmónikás színesítéssel,blúzos gitárszólókkal és Sabbathot/Zeppelint idéző basszusokkal.Ennek a fasza,jammes hozzáállásnak is köszönhető,hogy szellőssége és visszafogott tempója ellenére is kifejezetten élvezetes hallgatnivaló,ráadásul a zenei összjáték eredménye néhol erősen a The Bakerton Group hangzására-ra emlékeztet.Az észrevehető hangzásbeli párhuzamnak egyébként köze lehet ahhoz is,hogy  a "Space pope & the glass machine" gitártémáit az a Tim Sult játszotta fel,aki a Clutch-nak és a The Bakerton Group-nak is oszlopos tagja,idén pedig,ahogy nemrég weboldalukon néztem,a Clutch-al fognak közösen fellépni az USA-ban.


Tagok:
Chris Brooks : Keys/Vocals
Tim Sult(Clutch) : Guitar
Nate Bergman : Guitar/Vocals
Mel Randolph : Drums
Henry Upton : Bass

Segédkeztek:
Dean Fraser (saxophone),
Jason Marshall (saxophone)
Everol Wray (trumpet)
Romeo Gray (trombone)
Larry McDonald (percussion)
Cha’Maine (background vocals)


Tracklist:
01. Space Pope and the Glass Machine
02. Remedy
03. Strange
04. Bugs
05. Holy Rollers
06. Northeast Kingdom
07. Good Day
08. Dollar From a Dime
09. Fish Eyes and Voodoo
10. Mike Moss
11. Next Big Thing
12. Mechanical Rhythm of Tyrants, The
13. I and I Survive

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr761473817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemtombaje 2009.10.26. 11:15:44

Kösz Joshi!
Elhozhatnák Bécsbe is őket ...

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.10.27. 16:55:44

Ja,én is kiváncsi lennék rájuk élőben,a weboldalukon egyébként fent van,hogy mikor turnéznak majd a környéken.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.10.27. 17:00:46

@nemtombaje: A bécsi koncert nálam egyébként még nagyon kérdéses,mivel a November eléggé be lesz táblázva,de dolgozok az ügyön.Viszont a Dec.19.-i Stonerblog születésnapra biztosan el tudok menni.

nemtombaje 2009.10.28. 04:51:48

@joshibarat: Bakker ...Gyere el,és kész.Vszinű, hogy már péntektől fentleszek Pesten,úgyhogy ha mégis jönnél,csörgess meg mindenképpen.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.10.29. 11:14:45

@nemtombaje: Szombaton olyan kötelező jellegű programom lesz,ami után elég szétesett állapotban tudnék csak felmászni Pestre és valószínüleg addigra zsetonom se nagyon marad már.Ettől függetlenül azért még megpróbálok kitalálni valamit.Ha mégsem jönne össze,akkor a Stonerblogos szülinapi bulin mindenképp ütközünk.Amúgy hány embert sikerült összetoboroznod eddig a bécsi koncertre?

nemtombaje 2009.10.29. 18:30:34

@joshibarat: Innen ketten megyünk,de jönnek még Baggerék,és Nico-ék is,de ők kocsival,mi pedig MÁV-val baszkódunk majd.Gyere már el,ne bénázz már.Ez a kötelező parti...
süti beállítások módosítása