2009. július 12. 15:08 - joshibarat

Ki gondolta volna?

CAUSA SUI : SUMMER SESSIONS VOL.3.

(Instru/Prog/Stoner/Space/Kraut/Psych Rock utazás)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kezdésként("Eugenie") egy szokásos repetitív basszus alappal kisért,kellemes kis felhők közti utazásban veszünk részt,amít betépett szaxofoncsavarintások elszállásai úsztatnak egy jellegzetes, hangulatfokozásos lezáráshoz.Ez mondjuk simán elférne a Summer Sessions 1.-en.

 

Aztán gyön a második szám.Na itt mán azért le se tagadhatják,hogy hatalmas Kyuss fanok: a "Red Valley"gitársoundja egy az egyben az "Asteroid" nyitó pengetéseinek klónja,vagy éppen továbbgondolása.A lényeg,hogy pár perces "Asteroidos"merengés után jön egy jó kis Stoner riff,az elmaradhatatlan Hendrixes/Kyussos szólóharmóniákkal,majd egy kis higgadság után ismét elmegyünk egy hosszabb Stoneres csavargásra és jammelésre.Nagyon fasza zene ez is.


Az utolsó állomásnál("Manifestations of Summer")pedig egy ringatózó csónakban indítanak minket hipnotikus utunkra,hogy előkészítsék a terepet a parton várakozó,lassan bepördülő körhintához,ami főleg megbolondított szaxofonimpróival fejlődik hosszasan szédítő forgataggá;a szerkezet leállítása után azért visszaszállítanak minket a nyugodtan lebegő vízijárműbe és még úszkálhatunk egyet levezetésként.Úgy döntöttem megyek még egy kört (album repeat).

Utólag áttekintve a teljes Summer Sessions sorozatot,a 2. lemez talán egy kicsit kílóg a sorból,mivel túl kisérletezősnek és agyzavarónak tűnik a sok szaxofonőrülettől,az 1. és a 3. lemezből pedig simán lehetne csinálni egyetlen albumot.Mindenesetre ha egyben hallgatod végig a
sorozat 11 számát,akkor rendkívüli zenei élményt és egy igazi földöntúli utazást nyújt.


Tracklist:
01.Eugenie
02.Red Valley
03.Manifestations Of Summer

 

Címkék: causa sui
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr261241859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása