2009. június 11. 21:26 - joshibarat

Nagyon Kult

METAL CHURCH : THE DARK (1986)

(Kultikus US Power)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legendás csapat második lemeze igazi metal klasszikus, amiről mindíg valami sötét boszorkánytalálkozó jut eszembe. A "The dark"-al egy, olyan dinamikusan megszólaló, eltalált albumot hoztak létre, amit kevesen produkáltak akkoriban, illetve azóta se nagyon. A régi Church zseniális riffjeiből és hangzásából táplálkozott többek között az  Armoured Saint és a Vicious Rumors is, de nem utolsósorban az Annihilator-ra is hatalmas hatással voltak.(Erről egyébként tárgyaltunk is a Stonerzsúron,ha még emlékeztek). Nem beszélve David Wayne (egyébként zseniális) hangjáról, ami Blitz és Udo karakterét viseli magán leginkább, bár náluk azért jóval nagyobb hangterjedelemmel bíró énekesről van szó.
 
Amit én kiemelnék a lemezről az a "Start the fire" című headbanger-himnusz, aminek legfőbb ízét a középtempóban lépkedő harapós riffek adják, kiemelném a "Watch the children pray" hidegrázós balladáját, a sötét denevérlény szárnyain érkező "The dark"-ot (kibaszottnagy kezdés) és a "Burial at sea" című darabot, amit az egyik kedvenc basszusalapom vezet egy rendhagyó kiálláshoz, hogy aztán a kórusokból és szólóharmóniákból megint visszajöjjön az alaptéma.
 
Kötelező album mindenkinek,aki egy kicsit is riffmániás.

 
Tracklist:
01.Ton Of Bricks
02.Start The Fire
03.Method To Your Madness
04.Watch The Children Pray
05.Over My Dead Body
06.The Dark
07.Psycho
08.Line Of Death
09.Burial At Sea
10.Western Alliance

 

 

Címkék: metal church
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr331179802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wovbagger 2009.06.15. 12:54:58

"ha akarom metál, hevimetál..." - ez még mindig marhanagy lemez!

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.06.15. 22:01:19

Sokak szerint inkább powermetal,ami már szinte thrashbe hajlik,mások szerint erősen súrolja.A szólók hevisek a gonoszkodó hangulat meg a thrashre is hajaz.Nehéz behatárolni.A legtöbb fanyalgó a vokál miatt nincs kibékülve a metálcsöccsel,de sztem ez a hangzás így a kerek,ettől egyéni.

wovbagger 2009.06.17. 10:13:19

persze, lehet power metal is - kinek hogy esik jól a határvonalhúzás. bár ők azért sokat tettek érte, hogy létezzen ez az al-al-műfaj :O)
süti beállítások módosítása