2009. április 04. 20:49 - joshibarat

Még mindig egy állat ez az énekes.

ROACHPOWDER : ATOMIC CHURCH (2001)

(Stonermetal elvetemültség)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roachpowder album már volt itt a blogon,de fogalmam sem volt hogy van még egy albumuk is és mivel az előző(Viejo Diablo)nagyon bejött ezt gondolkodás nélkül leszedtem.Hát mit ne mondjak rohadtul meglepődtem.A borító csoportképe azt sugallja,hogy itt majd kapunk egy adag 70-es éveket is,az előző borítón is szereplő virág motívum pedig azt,hogy továbbra is számíthatunk pszichedelikus hangulatra,na de mire akar utalni ez a nagy mennyiségű,középkori pokolvíziót idéző emberi testtömeg és eltorzultság?

SEMMIRE!

 

Ez a lemez ugyanis még csak nem is annyira elborult,mint a ”Viejo Diablo”,viszont a 70-es évek és a pszichedelikusság stimmel.A ”Viejo” szétfuzzolt,széttorzított mélyeiből visszavettek,a sivatagi hangulatnak nyoma veszett,az énekest meg mintha lecserélték volna(pedig nem).

 

Az előző album inkább valamiféle Kyuss megreformálás volt,ez pedig sokkal nehezebben meghatározható utakon jár,ugyanakkor sokkal változatosabb is.Szóval nincs Gas Giant hasonlóság,viszont kihallani belőle rengeteg Black Sabbath és Down hatást,az énekes pedig továbbra is egy állat.Nagyon szétkapós,nagyon elintézős album és ez is megcsinálja a buksid,csak máshogy.

 

A Stonerblogos kollégák véletlenül se hagyják ki!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: roachpowder
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr411046489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása