2009. február 27. 15:09 - joshibarat

Nosztalgiázás

TUMBLEWEED : WEEDSEED

(Alteros Grunge-Aussie Rock)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ausztrál illetőségű csapat 1992-ben kiadott lemezén(egy két kivételt tekintve)egymás után sorakoznak a fiatalos,lendületes,laza szerzemények,amelyek a korszak tipikus jegyeit hordozzák magukon.Mivel pedig erre az időszakra a Grunge hullám nyomta rá bélyegét leginkább,így többek között ez a stílusirányzat jellemző a Tumbleweed '92-es lemezére is.

A másik érezhető hatás az Alter Rock felől érezhető,ez pedig főleg vokális téren nyilvánul meg.Az erőteljesebb,keményebb riffek melett tehát úszós,a Grunge és az Alter elemeit is alkalmazó,tiszta énektémák érvényesülnek.Az albumon a számomra leginkább hangulatos szám a Cult-ot idéző,tavaszi hangulatú ”Carousel”.Nekem ez egy ilyen igazi tavaszváró szabadságfeelinget ad,de szerintem mindenki megtalálja a magának valót ezen a ’90-es évek esszenciájaként is szolgáló lemezen.

 

Tracklist:

01. Fritz

02. Carousel

03. Millennium

04. Holy Moses

05. Funky

06. The Sky Is High

07. Fish Out of Water

08. Lullaby

09. Stoned

10. Shakedown

11. Rainbow Water Willow

 

 

Címkék: tumbleweed
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr28969872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása