2009. február 19. 22:47 - joshibarat

Ez is kötelező!

RICHIE KOTZEN : RETURN OF THE MOTHER’S HEAD FAMILY REUNION (2007)

return-of-the-mother-head-s-family-reunion-cover.jpg

Richie Kotzen 7 éves kora óta bűvöli az elektromos gitárt, mára pedig a világ legfontosabb gitárosai közé sorolják, a Fender gitárgyártó cég pl. két modelljét is róla nevezte el. Több, mint 50 albumon közreműködött eddig, létrehozott többek között egy közös együttest a jazzlegenda Stanley Clark-al is, illetve a szakmai körökben ugyancsak nagy elismertségnek örvendő Greg Howe-al is jelentetett meg közös kiadványokat.

A lemez méltó folytatása a ’94-ben kiadott Mother Head’s Family Reunion albumnak, sőt hangulat terén felül is múlja azt. Hatalmas lazaságot és életigenlő hangulatot sikerült Kotzennek és csapatának ezen az albumon összehoznia. Hard rock, blues, funk és soul egységes, üresjárat nélküli repertoárját kapjuk tőlük, rendkívül igényesen hangszerelve, patinás megszólalással tálalva. Fogós dallamok, melodikus gitárszólamok, felszabadult jammelések, színes hammond orgona betétek alkotnak egyszerre múltidézős és újszerű elegyet. A már említett egységes hangzás miatt ezúttal nem is emelnék ki számokat, hasonlitási támpontként pedig a The Black Crowes és Glenn Hughes albumait tudnám megemlíteni.

Többek között ez a lemez is a top 10 blues kedvenceim közé tartozik és erősen ajánlanám mindenkinek aki szereti a színvonalasabb fajta blues-hard rock kiadványokat. 

Link a borító mögött!


Trackist:

01. Go Faster
02. Feed My Head
03. Fooled Again
04. Can You Feel It
05. You're Crazy
06. Chase It
07. Bad Things
08. Do It To Yourself
09. Dust
10. Faith
11. You Know That
12. Satellite (bonus track)

Tagok :

  Richie Kotzen - Ének, gitár, mandolin 

Arlan Schierbaum - Billentyűs hangszerek

Virgil McKoy - Basszus gitár

Franklin Vanderbilt - Dobok és más perkussziók

Címkék: richie kotzen
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr48953839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása