2012. szeptember 30. 17:12 - joshibarat

Kötelező!

.

UNION : S/T (1998)

.

Front.jpg

.

Az előzőleg posztolt Mötley Crue album olyan sokat forog nálam mostanában, hogy muszáj voltam utánalesni a többi John Corabi közreműködésével készült albumnak is. Így sikerült eljutnom az Union nevű formációhoz, amiről aztán kiderült, hogy bemutatkozó lemezükön nem is akármilyen arcok zenélnek. Itt van pl. Bruce Kullick gitáros a Kiss-ből, Brent Fitz dobos - Slash és Alice Cooper bandájából, illetve egy népszerű session basszer- James Hunting, ráadásul a zenélés mellett még háttérvokáloznak is az albumon.

Magát az együttest Kullick és Corabi hozta létre, illetve bemutatkozó lemezük produceri munkálatait is közösen végezték, egy Kurt Cumo nevű ismertebb producerrel. Az album hangzása nagyon erőteljesre és dinamikusra sikeredett, a dallamvilágát, pedig valahová a grunge és a hard rock metszéspontjába lehetne helyezni. Néhány név fel is sejlik az album hallgatása közben, többek között az Alice In Chains, a Pearl Jam, a Soundgarden, a Trouble, Lenny Kravitz, a Zeppelin, a Sabbath... és még sorolhatnám, bár konkrét riffet, vagy dallamot nem emelnek át senkitől, szóval nagyon is egyéni módon muzsikálnak. Gyakran merülnek el tipikusan '90-es évekre jellemző hangulatokban, miközben a 70-es évek nagyjainak zsigeri stílusa is jelen van a játékukban. Corabi itt jóval érettebb stílusban énekel, mint a '94-es Mötley Crue lemezen és őszintén megmondva nekem ez így sokkal jobban bejön. Egyszerűen élmény hallgatni a hangját, főleg mikor tisztességesen kiereszti, azon kívül, hogy a gitárjából is feelinges dolgokat tud elővarázsolni.

Az album számai közül hármat emelnék ki külön. A "Love" című tételt, kizárólag azért, mert feltűnően Pearl Jam-es jelleggel szólal meg, a "Tangerine"-t a felszabadult refrénje miatt, a "Get Off My Cloud"-ot, pedig azért, mert Corabi itt nyújtja a lemez talán legemlékezetesebb énekteljesítményét.
 

Tapasztalt zenészek vérbeli, régisulis rocklemeze ez, ami tele van jobbnál-jobb dallamokkal, telt riffekkel, élvezetes szólókkal és erőteljes dobtémákkal. Mellesleg van még egy lemezük, ha esetleg valakit érdekelne.

 
.


Tagok:
John Corabi - Lead Vocals, Guitar
Bruce Kulick - Lead Guitar, Vocals
Brent Fitz - Drums, Vocals
James Hunting - Bass Guitar, Vocals

.

.

Tracklist:
01. Old Man Wise
02. Around Again
03. Pain Behind Your Eyes
04. Love (I Don't Need It Anymore)
05. Heavy D
06. Let It Flow
07. Empty Soul
08. October Morning Wind
09. Get Off My Cloud
10. Tangerine
11. Robin's Song
12. Oh Darling (bonus track/Beatles cover)

.

 

.

.

Címkék: union
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr924811640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása