2010. november 17. 08:26 - joshibarat

Indul a varázsszőnyeg!

The Aquarians : Full Moon Tunes (2010)

 

 

A francia együttes borítóját meglátva valami szánalmas neoklasszikus metálra gondolhatnánk elöször,aztán belehallgatva a lemezbe hatalmas meglepetés éri az embert.A Full Moon Tunes esetében rendkívül igényes progresszív rockhoz lehet szerencsénk,amihez sajátságos módon  vannak adagolva pszichedelikus,illetve space-es ízek.Így már azért rögtön más megvilágításba esik a borító is.A zene elvarázsolt hangulatához pedig hozzájárulnak ezerféle hangon megszólaló szintetizárordallamok,meseszerűen csilingelő billyentyűszikrák és egekbe szállító gitárszólamok.Kb.olyan az egész,mintha a Yes kalandozós gitártszólóit és sokrétű billentyűtémáit belehajítanánk az Ozric Tentacles széditő világába.Külön megjegyezném,hogy a szintis varázslásokkal és a csilingelések szanaszétszórásával néhol olyan bőkezűen bánnak,hogy valakinek talán már sok is lesz.Nekem személy szerint nem volt az. Bennem azt a gondolatot keltette már első hallgatáskor,hogy végre valami egyszerre élénk hatású és meditatív zene,ami totál pozitív energiákat szabadít fel.


A The Aquarians 2010-es albuma képzeletbeli tájakra invitáló,varázsszőnyegen reptető muzsikákat rejt és attól függetlenül,hogy az utazás 1 óra 45 percet(!) vesz igénybe,mindenkinek csak ajánlani tudom.
 


Tracklist:

1. Cosmic Strings
2. Get the vibes back
3. Hippy Standing
4. She Grows Up
5. Shiva Moon
6. Back to the Base
7. Yoni Voices
8. Grand Voyage
9. Full Innocent
10. So Mutch To Say
11. The Chariot
12. Times are Changing
13. Winter Sun
14. Back There!

Tagok:
Chris Kovax: guitars & piano
Mad Stof: synth moog & keyboards
Sam Soul: bass
John Eimart: drums & tablas
JP Chiche: Lead guitars on The Chariot & Yoni Voices

 

Címkék: the aquarians
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr322454146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemtombaje 2010.11.18. 07:42:01

Kösz Jaózsikoma!
Igényes,és szép kis trip ez...
(A csilingelés miatt szeretjük ezt a sztájölt!)

Tomtattoo 2011.09.20. 02:03:17

Aztakurva! :D Nem tudom, miota van ez a lemez fent az oldalon, en ma szenteltem neki idot, hogy mekkora hiba volt eddig varni! Bizony meglehetosen igenyes, reszletgazdag muzsika, kivalo notak, ugy repit mintha LSD-t zabaltam volna... Kotelezo darab.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2011.09.24. 11:59:36

Anya kirakta a szűrödet Josh? ontod a posztokat (most meg). remélem nem.
ja, én is fel szeretnék végre szállni a varázsszőnyegre, ha lennél kedves elküldeni az útvonalat, hogy honnan is indul, mert a régi megállóban már nem áll meg.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2011.09.24. 19:55:51

@joshibarat: Egyébként meg nem rakták ám ki a szűrömet, csak éppen pár nap szabin voltam, meg amúgy is piszkált már hogy ritkán posztolok, de amúgy elég logikus gondolat. Én is ezt gondolnám.
süti beállítások módosítása