2013. március 10. 09:27 - joshibarat

Macskásan is szép az élet 34.

 

THE CHRIS ROBINSON BROTHERHOOD :

 

chrisrobinsonbrotherhoo.jpg

A The Black Crowes szétlazult frontembere 2011-ben hozta össze ezt a nagyszerű csapatot, ami 2012-ben két kiadványt is piacra dobott. Az elsőként megjelent - Big Moon Ritual című album nem éppen azt a zenei világot képviseli, mint amit Robinson anyabandája alapján várnánk. Zeppelin - Stones ... stb hatású southern-blues helyett ugyanis '70-es évekbeli pszichedelikus együttesek szellemét idézik meg rajta rendkívül ízléses módon. Valami olyan érzékkel házasítják a légies, varázslatos pszichedeliát a melodikus blues hangulatokkal, aminek a hatására hol színes felhők között szállingózol önfeledten, hol pedig egy kellemes bárban találod magad totálisan lelazulva. A lélekmelengető gitármelódiák elvarázsolt  billentyűbetétekkel karöltve lazítják el az idegeid és csalnak bódult mosolyt az arcodra, Chris Robinson könnyed éneke pedig kellemesen kalauzol végig ebben a tökéletesen zavartalan légkörben. Szavakba nem tudom önteni, hogy mennyire átszellemítő, nosztalgikus hangulatot áraszt magából minden egyes hang, ami ezen a lemezen hallható. Aki szeretne egy igazi fellegek közti utazásban részt venni, az ne hagyja ki!

 

BIG MOON RITUAL

 

big moon.jpg

Tracklist:
01. Tulsa Yesterday
02. Rosalee
03. Star Or Stone
04. Tomorrow Blues
05. Reflections On A Broken Mirror
06. Beware, Oh Take Care
07. One Hundred Days Of Rain

 

 

A következő - The Magic Door című albumon már hült helyét találjuk a pszichedelikus atmoszférának, viszont annál inkább emlékeztet a The Black Crowes dolgaira, persze annál valamivel lightosabb formában tálalva. Jóféle boogie rockos, bluesos bárzenéket hallhatunk rajta, amelyek másnaposság enyhítésre ugyanúgy megfelelőek, mint a Big Moon Ritual szerzeményei, sőt ezek már ösztönöznek némi gyógyításra is. 

 

THE MAGIC DOOR

 

Chris_Robinson_Band.jpg

Tracklist:
1. Let's Go Let's Go Let's Go
2. Someday Past The Sunset
3. Appaloosa
4. Vibration & Light Suite
5. Little Lizzie Mae
6. Sorrows Of A Blue Eyed Liar
7. Wheel Don't Roll

 

Ezek után mindenki döntse el melyik fajta hangulatra vágyik, ha meg engem kérdeztek, akkor érdemes megismerkedni mindkét lemezzel.

 

chris_robinson_brotherhood_NEWIMAGE.jpg

 

Az együttes tagjai :
Chris Robinson : ének, gitár
Neal Casal : gitár, vokál
Adam MacDougall : billentyűk, vokál
George Sluppick : dob
Mark Dutton : basszusgitár, vokál

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr825125298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása