2010. október 31. 11:12 - joshibarat

Na végre má' valami jóféle space rock muzsika!


VOID GENERATOR :

PHANTOM HELL AND SOAR ANGELIC (2010)

 

 


Szégyenszemre bevallom,hogy a '96-ban alakult,olasz csapat előző lemezeihez még  nem volt szerencsém,pedig ahogy olvasgattam róluk különböző oldalakon,elég fontos bandának számítanak a Space rock műfajon belül.Szaladjunk át röviden az új lemez számain:

Az első,"Message From The Galactic Federation"  jóféle sablon riffel nyomuló stonerrock muzsika,a végén egy szólamkavalkádból álló,betépős,kozmikus furcsasággal.A szám főtémájaként szereplő stoneres alapriff miatt kicsit kakukktojásnak tűnik a  lemez többi számához képest.Aki szereti a Farflung nevű csapatot,annak nagyon tetszeni fog.

A következő "The Morning" elég éles váltás az előző,intenzívebb számhoz képest és címéhez méltóan tényleg eléggé bágyadtan sétáló,kellemes kis pszichedelikus tétel.Akit ez nem higgaszt le az tényleg idegbeteg.Csak nehogy elaludjatok rajta,mert a 8.-ik perctől már kezd előkészíteni valamiféle éjszakai hangulatú,különleges,csillagos egekbe utazós beteljesülést,amolyan Secret Saucer,35007 stílusban.

A Hármas, "The Eternaut" című tétel nyitánya modernebb féle delejes kábulat,a folytatás pedig már eléggé stoner rockos.Aztán megint vált egy másik világba  és hihetetlenül élvezetes,neo-progos szintetizátorszólamok varázslatát nyújtja,úgy kb. a 6.-ik perctől.Az Eloy,vagy a  Yes ősrégi progresszív rockos világát  idézi a folytatás is,ami baszottjó space rocká alakul,tele nagyon szép pszichedelikus szólófolyamokkal,virtuóz jammekkel,arcbavágós kiállással és nagyon elszállítós effektekkel.Az Astrosoniq legutóbbi lemezét juttatja eszembe,bár itt jóval pszichedelikusabb a tálalás.A legkomplexebb szerkezetű,legtöbb témát tartalamzó szám az albumon.Kihagyhatatlan!

Az album cím nélküli záródarabja nagyon alattomos.A reggeli hangulatú kábaságból olyan hirtelen történik a váltás,hogy majd ki ugrott a szívem,amikor meghallottam.Nem a tempó emeléséről van konkrétan szó,hanem dinamikai ugrásról.Alapvetően lassabb ütemű,mélylélektani hangulatokat tartalmazó,kavargó és nyüzsgő zenéről beszélhetünk,aminek elszállós jellegét a fáradt  énekhang is fokozza.Arról nem is beszélve,hogy mennyire hatásos a lemez végén lévő szomorkás,elvont merengés.Nagyon szép befejezés.

A régi nagy csapatokra való utalása ellenére olyan sok korszerű,mai dolgot tartalmaz,hogy  ilyet azért nemhogy a hetvenes években,de még tíz évvel ezelött sem tudott volna senki alkotni.Baje,Rico,Wow,Dose,Bloody Holly és egyéb pszichedelic/space rock fanatikusoknak ezt a lemezt mindenképpen hallania kell!

2010 egyik legfaszább space rock albuma.
 


Tracklist:
1. Message From The Galactic Federation (15:14)
2. The Morning (13:02)
3. The Eternaut (18:10)
4. Untitled (23:43)
 


Tagok:
Gianmarco Iantaffi (guitar, vocals)
Sonia Caporossi (bass)
Cristiano Lodi (synthesizer)  
Marco Cenci (drums)
Bob The Rich  (accumulator,spiritual guidance)
 


Diszkográfia:
Void Generator (2004)
We Have Found The Space (2006)
Phantom Hell And Soar Angelic (2010)

 

 

 

Címkék: void generator
8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr972411337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dose3000 2010.11.01. 10:59:36

Ah, nagyon meggyőző ajánló, már töltöm is! :) Köszi szépen!

nemtombaje 2010.11.05. 08:01:59

Joshibá!
Kösz a Titan-t,rohadt nagy zene,void generator kell a többi?

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2010.11.06. 13:25:04

Hát kedves Jóskám, kibebaszot agy album ez a Voidtól. Szerintem a legjobb vokális space-, stoner rock amit valaha is hallottam. Ezer köszönet hejj!

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.11.07. 00:48:59

@Nicodamien: Ja és nem is zavar az ének,mert még az is baszottjó.
Bebasztam srácok!Az alkohol nagyon fincsi+!

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.11.08. 21:10:38

@nemtombaje: Igen,örülnénk a másik két albumuknak is.

wovbagger 2010.12.18. 10:33:04

az év egyik lemeze szerintem is - fél év után végre kiraktam nálunk :O)

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.12.18. 15:25:04

@wovbagger: ja-ja,néztem.Tényleg az Uraniát nincs kedvetek kirakni a csakbennhajón?Vagy esetleg Baje tesó?Nálatok azért mégiscsak több a látogató.
süti beállítások módosítása