2012. augusztus 31. 16:14 - joshibarat

Elő a söröket!

.

GENERAL STORE : SOMEWHERE IN THE MIDDLE

.

Néha vágyik az ember valami keménykedésmentes, hagyományos (mondhatni régies) southern rockra, amire jókat lehet sörözgetni, lazulgatni, kiélvezni a jó idő adta lehetőségeket. Ezt a célt szolgálták eddig számomra a Gov't Mule, a Dixie Werewolves, a The Last Straw, vagy a Texas Blues Runners lemezei és mostani ajánlóm tárgya, a bordeaux-i General Store is ezek közé sorolható. Dögös riffek, bluesos jammek, kellemes hammondkiséret, régi nagyokat (ld.: Skynyrd, Hatchet) idéző ének. Másnéven az a jóféle, délies országúti pub feeling.

.

front_1.jpg

.

1992-ben alakultak, több, mint 500 koncerten vannak már túl, stúdióba viszont csak 2002-ben vonultak a A Box Full of Rusty Blues című lemez anyagával, amit a Vision Of Diversity című album követett 2007-ben. Sok év hallgatás után végül 2012-ben rászánták magukat a Somewhere In The Middle nevezetű, harmadik albumuk kiadására is.


A leginkább talán az tetszik ezen a lemezen, hogy a hammond sokszor egyénileg is kibontakozik, miközben azért végig összhangban dolgozik a gitár blúzos témázgatásaival. A bárzenés, nyugizós "Second Chance" szólószakaszánál pl. ötletes dolog, hogy a két hangszer külön-külön is előadja a saját kis szólóját, a hasonlóan lightos "Get Back Home"-nál, pedig már konkrét hangulatfokozó szerepe is van a mosolyogtató, funkos-soulos hammondjátéknak. Sokat dobnak a feelingen az időnként besegítő, laza háttérvokálok is, illetve az sem rossz húzás, hogy nem ültették le az albumot két-, vagy több pihentetős szám egymásra pakolásával. Így nagyjából úgy néz ki a felállás, hogy a mozgalmasabb és a lassítósabb darabok váltakoztatják egymást. Végezetül a tisztességes keverést is érdemes megemlíteni, ugyanis ennek köszönhető, hogy a hangszerek csiszoltan és egymástól jól elkülöníthetően szólalnak meg, néha pl. szépen kihallatszanak a csengő cinek és a tiszta dobsound.


Nem is szaporítom tovább a szót feleslegesen, a General Store egy nagyon fasza, lazulós kis southern-blues kiadványt rakott le idén az asztalra, amit márcsak a hangulatos hammond játék miatt is érdemes meghallgatni. Szóval semmi eget rengető dolog nem hallható itt, viszont a fent említett együttesek kedvelőinek és a műfaj rajongóinak sok örömet okozhat!

.


Tracklist:
1. Celebrate (5:26)
2. Second Chance (5:29)
3. Somewhere In The Middle (6:38)
4. Get Back Home (6:34)
5. Deadly Star (5:43)
6. My Father Said (5:58)
7. Trail Of Tears (6:19)
8. After The Winter (8:07)
9. Bread And Games (5:47)
10. In Each Of Us (5:40)

.

.

Tagok:
Will Lester - ének, gitár
Phil Sun - basszusgitár
Bob Franks - vokál, billentyűs hangszerek
Pascal Boy - dobok

.

.

.

Címkék: general store
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr384744141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása