2012. július 20. 16:50 - joshibarat

On The Road Again 2.

 

ZODIAC : A BIT OF DEVIL (2012)

 

Zodiac - A Bit Of Devil.jpg

A német származású Zodiac muzsikájával a Stonerise oldalán sikerült megismerkednem néhány napja és azóta is rengeteget hallgatom. Hangulatos, blues-os beütésű rockmuzsikájuk felett halványan ott lebeg a 70-es évek nagyjainak szelleme is.

Az első szimpatikus dolog, ami a lemez hallgatása közben éri az embert az Nick Van Delft karcos, mély tónusú orgánuma. Karakteres hangjával méltó módon egészíti ki a klasszikus vágású zenei alapot, a hangszerek közül pedig külön érdemes kiemelni az élvezetes gitárbetéteket. Elég csak megfülelni a pattogós "Carnival" felszabadult jamjeit, de a lemezt Zeppelinesen nyitó "A Bit Of Devil" patinás gitárszólója is üdítőleg hat. A "Carnival"-nak nem utolsó sorban a dobalap is nagy erőssége és nem csak dinamikai szempontból. Janosch Rathmer rendkívül változatosan tolja az ember lába alá a bugit, pofás pörgetéseivel és váltásaival önálló életre kelti hangszerét.

A repertoár sorrendbe rendezését is nagyon okosan oldották meg a srácok. A ZZ Top klasszikusát feldolgozó, hangulatos bárzene (Blue Jean Blues) után rögtön jön is egy AC/DC-s ritmusra épülő hard rock muzsika (Horror Vision), a southern ősöket idéző országúti csavargás (Assembly Line) utân pedig az album legérdekesebb hangvételű dala hallható. A "Thunder" c. dal nekem legalábbis olyan hangulatot ad, mintha egy furgon platóján utaznék a vihar előtti prérin, miközben átszellemülve révedek a messzeségbe. Külön hangsúlyt kap benne az akusztikus gitár és Delft whiskey áztatta hangja, ami itt kicsit olyan, hatást kelt mintha összeoperálnánk Chris Rea és Mark Lanegan hangszálait. A "Diamond Shoes" fasza boogie rockja után végezetül egy hammondfelhős rockballadával zárják a lemezt a srácok, ami ugyancsak egy rendkívül hangulatos darab.

 

A Bit Of Devil egy tehetséges csapat szimpatikus bemutatkozása. Megvan benne a húzás, a tökösség, a szenvedély és a nagybetűs lazulás is. Az idei év kedvencei közé könnyű szerrel belopta magát nálam. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 

Tracklist:
1. A Bit of Devil (4:37)
2. Carnival (5:12)
3. Blue Jean Blues (6:48)
4. Horror Vision (4:54)
5. Assembly Line (6:52)
6. Thunder (4:45)
7. Diamond Shoes (4:52)
8. Coming Home (10:09)

 

Tagok:
Nick Van Delft : gitár, ének
Stephan Gall (Rocketchief) : gitár
Robert Kahr (Rocketchief) : basszusgitár, orgona
Janosch Rathmer (Long Distance Calling) : dob

bandfoto2.jpg

Címkék: zodiac
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr604668380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemtombaje 2012.11.24. 09:11:35

Végre meghallgattam ezt is,és tetszik.Kösz Joshi.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2012.11.26. 19:43:16

@nemtombaje: Örülök, hogy tetszik,ha érdekel akkor itt van még tőlük néhány szám:
themotherroad.blog.hu/2012/10/02/megint_zodiac
süti beállítások módosítása