2010. október 21. 14:58 - joshibarat

"Life is good"

LONELY CAMEL : BLUES FOR THE DEAD (2010)

 

 

A norvég csapat első/előző albuma  kifejezetten szimpatikus bemutatkozás volt, ezért is ajánlottam nektek itt a blogon még tavaly. Reménykedtem benne, hogy az előző album által jól kitaposott ösvényen haladnak majd tovább és szerencsére nem is kellett csalódnom. Sőt! A  már jól bevált  receptúrát olyan összetevőkkel dobják fel, ami színvonalasabbá, izgalmasabbá  teszi az egész produkciót. Elöször is a bemutatkozó lemezen megszokott retrospektív féle blues mellett modern blues riffeket is illesztenek a dalokba, másodsorban ötletes elemekkel egészítik ki, illetve díszítik az alapot. Space-es effektekkel, külső környezetből származó zajokkal, hangmintákkal, hangulatos hammondháttérrel("No More Exuses"), akusztikus kísérettel, B.BJork stílusú vonulással("Boys"), vagy űrsivatagi pszichedeliával pl. az utolsó, "The Trip" című szerzeménynél. Szóval a lazítva mesélős, füsteregetős, motorozgatós hangulatot úgy tudták megtartani, hogy közben még  fejlődniük is sikerült.


Érdemes említést tenni a feelinges vokálról is : Thomas Brenna hangszíne, énekstílusa a 2009-es albumon leginkább Chris Kosnik(Atomic Bitchwax) hangját idézte szerintem, ezen a 2010-es lemezen pedig Peper Keenan(C.O.C.) stílusára is emlékeztet. Nem is beszélve arról, hogy hangulatában maga a zene is sokszor hajaz a C.O.C. lazább dalaira.

A Blues For The Dead az a fajta igényes, hangulatos(ráadásul rendesen besztondulós)lemez lett, amit nem elég egyszer végigélvezni. Bárcsak mindenki így állna a zenéléshez, akkor nem kéne a letöltött zenék nyolcvan százalékát törölni.
 


Tagok:
Thomas Brenna - Vocals, Guitars
Lukas Paulsen - Lead Guitar
Espen Nesset - Drums
Stian Helle - Bass

Tracklist:
01. A Tale Of A Mad Man
02. Green-Eyed Woman
03. Wasted Time
04. Stick With Your Plan
05. Lady Mushroom
06. A Million Years From Home
07. No More Excuses
08. Blindfolded
09. The Boys
10. The Trip

 

 

 

Címkék: lonely camel
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr962388611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása