2012. február 18. 21:48 - joshibarat

Toplista 2011

 

A választott lemezek nem rangsor szerint szerepelnek a listán, mivel fogalmam sincs melyik tetszik a legjobban, meg aztán nem is nagyon látom értelmét. Linkeket, pedig most kivételesen nem raktam az albumokhoz, viszont az ajánló kommentjénél szívesen adok letölthetőségeket, ha valakinek esetleg szüksége lenne rá.

 


 

 

  URIAH HEEP : INTO THE WILD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sok nagy múltú csapat próbálkozik a fennmaradással, az esetek többségében harmatgyenge produkcióval, viszont ők valami olyan energiával játszanak még manapság is, hogy az beszarás. A 2008-as, Vake The Sleeper című lemezük is mocskosul bejött, az Into The Wild pedig ahhoz hasonló élénkséggel és vehemenciával rendelkezik. Már most várom a következő lemezüket.

 


 

 

  JOURNEY : ECLIPSE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legendás progresszív rock csapat valami eszméletlenűl magas színvonalú, ízléses albumot hozott össze 2011-ben. Az ötletes ritmusokhoz és a professzionálisan megszerkesztett, briliáns gitárharmóniákhoz természetesen fülbemászó énekmelódiákat is párosítottak.

 


 

 

  DON AIREY : ALL OUT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Black Country Communion lemeze mellett talán ez volt a legszínvonalasabb retrospektív jellegű kiadvány 2011-ben. Több száz lemezen is bizonyított már ez a billentyűveterán és itt is művel néha olyanokat, hogy az ember csak ámul, arról már nem is beszélve, hogy az albumon éneklő Carl Sentance egy igazi rock torok + Joe Bonamassa vendégszólói sem piskóták.

 


 

 

TEMPLE OF THE SMOKE : ... AGAINTS HUMAN RACE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instrumental - psychedelic - stoner - surf - raggae - dub - space rock. Érdekesen hangzik, nem? Hát az is. Ezerszer is meghallgatható, színes kiruccanás az egész album. Hibátlan.

 


 

 

SENDELICA : THE PAVILION OF MAGIC AND THE TRIALS OF THE SEVEN SURVIVING ELOHIM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Sendelica egyszerűen képtelen csalódást okozni. Ez a lemezük is egy hihetetlen psych(kraut/space rock esszencia!

 


 

 

AN EMERALD CITY : THE FOURTH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 2011-es kraut rock lemezek közül -a legutóbbi Sendelica mellett- ez talált meg magának a legjobban. Szédítően változatos, kozmikus kalandozás, ami teljesen elvarázsolja az embert.

 


 

 

  SUNGRAZER : MIRADOR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011 talán legjobb space beütésű stoner rock lemeze.

  


 

 

1000MODS : SUPER VAN VACATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sokat nem kívánok mondani róla, csak annyit, hogy színtiszta stoner rock, meg talán annyit, hogy itt pont úgy szól minden hangszer, ahogy annak szólnia kell.

 

 


 

 

THE EGOCENTRICS : CENTER OF THE CYCLONE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instrumentális stonermuzsika a Colour Haze rajongóinak. Van benne egy jó adag sivatag feeling, meg egy kevés post rockosság is, bár ez utóbbiból éppen csak annyi, amennyi szükséges.

  


 

 

FELIPE ARCAZAS : INDUCTION TO THE SUBCONSCIOUS /AEOLIAN PROCESSES

 

 

 

Jó néhány desert rock kiadvánnyal találkoztam idén, de ez a két ep első hallgatásra magával ragadott. A rajtuk található, kellemes, szellősen utaztató, instrumentális szerzeményeket minden lazulásra vágyónak csak ajánlani tudom.

  


 

 

LIONIZE :

DESTRUCTION MANUAL /SUPERCZAR & THE VULTURE

 


 

Kevesen vegyítik a raggae, dub jellegű zenei világot a 70-es évek stílusú rock témákkal manapság, úgyhogy már csak ezért sem egy hétköznapi együttesről van szó. Arról nem is beszélve, hogy a Clutch gitárosa is tagja a hangszeres szekciónak. Tavaly 2(!) nagylemezt is kiadtak és mindkettő eszméletlenül feelingesre sikeredett.

 


 

 

BACKDRAFT : THIS HEAVEN GOES TO ELEVEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igazi dögös kocsmazene, füstös vokállal, változatos témázgatásokkal és játékos riffekkel. A southern, a dirt, a stoner, a blues és a hard rock elemeit nagyon ügyesen dobták össze erre a lemezre a svéd arcok. A dalok hallgatása közben az ember szinte látja maga előtt a züllött figurákkal teli western szalonokat, meg a préri szélén rozsdásodó, lestrapált verdákat. A Leadfoot és a Raging Slab rajongóinak kötelező!

 


 

 

  GREENSUGAR : S/T

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt is van minden, mint a búcsúban: blues, hard rock, soul, funk és miegymás. A lemezen található laza hangulatú muzsikák akár netezés közbeni háttérzenének is kiválóak.

 

 


 

 

SEX MUSEUM : Again And Again

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó kis tavaszi retro hard rock, rengeteg Hammonddal fűszerezve. Ők nem csak úgy játszogatnak, ahogy éppen összejön, hanem fogós dallamokat, jó értelemben vett slágereket is fabrikálnak. Valami olyasmit hangulattal, mintha a Stooges játszana a Deep Purple-el.

 


 

 

J. D. OVERDRIVE : SEX WHISKEY & SOUTHERN BLOOD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kőkemény southern metalban utazó lengyel brigád zenéjét nem csak a Panterásan szaggatott riffek miatt imádom, hanem azért is, mert Wojtek Kałuża hanghordozásában Sully Erna, Kyle Thomas és Phil Anselmo stílusát vélem felfedezni. Erőteljes oldschool ízekkel felvértezett metalmuzsika, amit extra hangerőn az igazi hallgatni!

 

 


 

  SISTERED : NEW SKY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Epikus szólók, post rockosan szállingózós harmóniák érdekes egybeolvadását hallhatjuk itt faragatlan durvasággal, elvetemült csordavokálokkal és harapós riffekkel. Baroness rajongóknak kötelező!

 


 

SKELETON GONG : ESKIMO WIZARDS & THE LOUISIANA SWAMP PRIESTS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezen a lemezen valami irdatlan méretű monumentalitás találkozik a súlyosan pszichedelikus, delejező atmoszférával. Monolítikus doom metal riffek space rock közegbe olvasztva. Odabaszarint rendesen.

 


 

 

Na, szóval úgy nagyjából ennyi, bár néhány lemez -ami egy ideje a gépemen pihen- még  szerepelhetne itt, ha lett volna időm meghallgatni. Ezeket természetesen idén fogom posztolni, illetve nem sokára zenei válogatásokat is rakok fel majd.

 

 

 

Címkék: toplista
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr144131358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemtombaje 2012.02.21. 14:54:33

8 lemezt én is csipázok nagyon ezekből.
Kiváncsi lettem a J.D.overdrive,Sistered,és a Backdraft lemezekre is,ha már idekerült,gondolom azok se szarral gurigáznak.%)

nemtombaje 2012.02.22. 08:37:36

@joshibarat: Kösz Joshi!
A Sistered lemezt nem találtam szinte sehol,a többit is leszedem mindjárt.

Leo Decimus 2012.03.09. 15:45:11

Először is gratulálok a listádhoz, nagyon hasonló az ízlésünk:) Külön örülök az An Emerald City szerepeltetésének - számomra magasan ők voltak a legjobbak az elmúlt esztendőben .

Ha pedig esetleg egy, a Skeleton Gong-féle zenei mannához, meg a jó öreg Heep friss albumához vezető linkkel is meg tudnál dobni, még tovább növekedne irántad érzett, eddig sem csekély hálám:)

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2012.03.10. 09:06:16

@Leo Decimus: Itten vannak kérem:

Skeleton Gong:
skeletongong.bandcamp.com/download?enc=mp3-320&id=377244109&ts=1326301753.1639387865&tsig=746ef3daab152e692812659103d322b4&type=album

Uriah Heep:
www.crocko.com/1915305820/Uriah_Heep_-_Into_the_Wild_%282011%29_%5BMP3%5D_SO_3528433.rar

Ha valami gond lenne a letöltőhelyekkel, akkor azt jelezd, ha meg valami kívánság van muzsikával, posztokkal, vagy linkekkel kapcsolatban, akkor nyugodtan írd le mire van szükséged.
süti beállítások módosítása