Gatyarotty!

 

Chris Holmes : Shitting Bricks (2015)

 

folder.jpg

 

A W.A.S.P. volt gitárosának legújabb albumát még tavaly ajánlotta a figyelmembe egy haverom, ezért kerestem is a lemezről a neten néhány ajánlót. Három pozitív véleménnyel találkoztam (mindhárom külföldi weboldal), illetve egy lehúzósabb magyar oldal kritikájába is sikerült beleszaladnom. Ez utóbbi miatt majdnem el is ment a kedvem a lemez meghallgatásától, úgyhogy eztán kerülöm az ilyen oldalakat. Mert milyen is ez a zene?

Ha csak annyit mondok, hogy a Nitrogods, a Nashville Pussy, vagy a legutóbbi Zodiac Mindwarp kedvelőinek bátran ajánlom, akkor már gondolom nem nehéz kitalálni. Igazi törvényen kívüli, szennyes mocsok.

*

A hangulatos intro után a címadó szám be is indítja a fasza rock'n'roll gépezetet. Jóféle piás muzsika csordában üvöltött refrénnel és király gitárszólókkal. Az öreg Holmes koszos énekhangja néha elég hamiskás ugyan, de inkább hallgatom ezt a bebaszós, őszinte zenét, mint valami öncélú kamurockot. A szövegek tartalmáért sem kellett a szomszédba mennie, elég volt csak saját élményeiből merítenie. Nemrég olvastam egy interjút a W.A.S.P. énekesével, miszerint a csapat fénykorában olyan durva dolgokat műveltek a tagok, amihez képest a Mötley Crue csak kispályás volt.

Az egész album tobzódik az olyan fajta tökös riffekben, amiket egynémely stoner rock banda is megirigyelhetne. A "Let It Roar" című szám már csak a fogós gitártéma miatt is rögtön rákerült az mp3 listámra (a "Shitting Bricks" cíművel karöltve). Az egész repertoárból egyetlen dolog hatott csak szokatlanul az albumon, az pedig konkrétan az egyik instrumentális szerzemény volt. A "Nevermind" című szám melankólikus jellege ugyanis nem igazán illik a lemezen uralkodó szennyes közegbe, ráadásul nem a legokosabb ötlet volt harmadik trekknek választani. Bőven jó lett volna a lemez végére levezetőnek.

Azon kívül, hogy nem minden szám a legjobb helyre lett beszámozva és Holmes sem egy dalos pacsirta, szerintem ez egy Kurvajó gitáros fasza rock’n’roll albuma. Aki szereti a mocskos, benzinfüstös renegát zenéket, annak biztosan be fog jönni.

 

dd4ea1d15486-549x400.jpg

 

Facebook : https://www.facebook.com/ChrisHolmesOfficial

Weboldal : http://www.chrisholmesofficial.com

 

 

Nyomassátok!!!