Eric Sardinas & The BM

disc_sardinas.png

Eric Sardinas a modern blues rock egyik legkarakteresebb gitáros - énekese. Extravagáns megjelenése és ezer közül felismerhető rekedt énekhangja élesen megkülönbözteti őt a műfaj átlagos képviselőitől. 1970-ben, Floridában született, gitáron 6 évesen kezdett el játszani, majd később ennek a hangszernek a rezonátoros kivitelénél kötött ki. Kedvenc hangszeréhez slide gyűrűt is rendszeresen használ, ami egy nagyon jellegzetes blues hangzást alkot. Sardinas a hagyományos és modern blues paneleken kívül soul, gospel, country, southern, illetve klasszikus rock elemeket is alkalmaz muzsikáiban. Játékára egyaránt jellemző az energikusság, az ösztönösség és a lazaság...

 

eric_sardinas_montage_3.jpg

1999 óta 6 nagylemezt hozott össze és minden eddigi kiadványa tökös, bulizós hangulatú zenékkel van telepakolva, én viszont most kizárólag a 2008-as albumot szeretném kiemelni. 2003 után dobost cserélt, ezért az Eric Sardinas & Big Motor címre keresztelt lemezen a következő zenészek tartoztak a csapatába : Levell Price - basszusgitár, Patrick Caccia - dobok és David Shultz - billentyűs hangszerek.

Valamikor 2009 környékén rengeteget hallgattam, aztán hosszas hanyagolás után valahogy előkerült megint és most is nagyon betalált :

 
cover.JPG

Ezen az albumon még az előzőeknél is jobban megírt szerzemények sorakoznak, indításnak pl. nem is találhattak volna megfelelőbbet, mint az intenzíven nyomuló All I Need. Szomorkodós darabokat ne is keressünk az albumon, viszont laza, pozitív hangulatú zenéket annál inkább. Minden szám telitalálat, de van azért néhány kedvencem a repertoárból. Ilyen pl. a bugi-rockos Find My Heart, illetve a zongora betéttel és soulos női vokálokkal megtámogatott Gone To Memphis. Aki szereti a The Black Crowes nevű csapat szerzeményeit, annak mindkét szám nagyon be fog jönni. Kedvenceim közé tartozik még az It’s Nothin New, ami egy feelinges slide témával indító országúti muzsika és a redneck életérzést sugárzó Door To Diamond. Ez utóbbira nem is tudok más kifejezést használni, mint hogy kegyetlenül dögös, de ugyanilyen fasza zene a Just Like That c. ötödik szám is : közönség zaj, csordavokálos refrén, határozott ritmus és az elmaradhatatlan slide szólamok. 

 

 Tracklist : 1. All I Need, 2. Ride, 3. Find My Heart, 4. Gone To Memphis, 5. Its Nothin New, 6. This Time, 7. Just Like That, 8. Burnin Love, 9. Wonderin Blues, 10. Door To Diamonds, 11. As The Crow Flies 

 

eric_sardinas_band_photo.jpg

 

Zenészek :

Eric Sardinas : ének, gitár

Levell Price - basszusgitár, háttérvokál

Patrick Caccia : dobok, háttérvokál

David Shultz : billentyűs hangszerek, háttérvokál 

 

 

Ez egy kifejezetten laza hangulatú, vagány blues rock kiadvány, ami tökéletesen passzol pl. kerti partikhoz, vagy bográcsozáshoz. Aki szereti ezt a műfajt, annak pedig kötelező!