The Mother Road

2016\04\06

Gatyarotty!

 

Chris Holmes : Shitting Bricks (2015)

 

folder.jpg

 

A W.A.S.P. volt gitárosának legújabb albumát még tavaly ajánlotta a figyelmembe egy haverom, ezért kerestem is a lemezről a neten néhány zenei kritikát. Három pozitív véleménnyel találkoztam (mindhárom külföldi weboldal), illetve egy lehúzósabb magyar oldal kritikájába is sikerült beleszaladnom. Ez utóbbi miatt majdnem el is ment a kedvem a lemez meghallgatásától. Aztán úgy döntöttem, hogy "Faszom, nehogy már más mondja meg, hogy nekem mi a fasza". Mert milyen is ez a zene?

Ha csak annyit mondok, hogy a Nitrogods, a Nashville Pussy, vagy a legutóbbi Zodiac Mindwarp kedvelőinek bátran ajánlom, akkor már gondolom nem nehéz kitalálni. Igazi törvényenkívüli szennyes mocsok.

More:

chris holmes

2015\09\18

" ½ GN'R + John Coraby "

 

Megérkezett végre az a lemez, amit talán a legjobban vártam 2015-ben. Valamikor Májusban értesültem róla, hogy John Coraby (Motley Crue, Scream, Union, Voodooland) Guns N’ Roses tagokkal fog idén közösen albumot megjelentetni. Aztán kiderült, hogy Richard Fortus és Dizzy Reed mellett ráadásul olyan nagyágyúk játéka is hallható majd a lemezen, mint Marco Mendoza (Thin Lizzy, Ted Nugent) és Brian Tichy (Whitesnake, Ozzy Osbourne). A szóban forgó The Dead Daisies nevű csapatnak már volt ezelőtt egy lemeze 2013-ban, a bandát pedig valószínűleg sosem ismertem volna meg, ha John Coraby nem csatlakozott volna hozzájuk. Főleg a karcos hangú énekes miatt vártam nagyon ezt a kiadványt, mivel Coraby az egyik kedvenc énekesem. Őszintén bevallva kicsit tartottam tőle, hogy mi lesz a végeredmény, én legalábbis a tagok alapján valami sleaze jellegű dologra számítottam, amit egyébként nagyon szeretek, csak ezt a fajta stílust nagyon könnyen el lehet cseszni. Először is előre leszögezem, hogy itt egy deka sleaze rock témát sem hallhatunk, ezt az albumot leginkább azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a bluesos hatású hard rock muzsikákat, mint pl. a Voodooland, a Rated X, vagy az American Maffia

The Dead Daisies : Revolución 

 

dead_daisies.jpg

More:

the dead daisies john coraby

2015\06\27

Eric Sardinas & The BM

disc_sardinas.png

Eric Sardinas a modernkori blues rock egyik legkarakteresebb gitáros - énekese. Kirívó színpadi fellépései, macsós megjelenése és ezer közül is felismerhető rekedt énekhangja élesen megkülönbözteti őt a műfaj szokványos képviselőitől. 1970-ben, Floridában született, gitáron 6 évesen kezdett el játszani, majd később ennek a hangszernek a rezonátoros kivitelénél kötött ki. Sardinas ráadásul nagyon sűrűn használ slide gyűrűt is rezonátor gitárjához, ennek a kettőnek a kombinációjával meg aztán tényleg nagyon fasza blues hangzást lehet összehozni. A hagyományos és modern blues paneleken kívül egyébként soul, gospel, country, southern, illetve klasszikus rock elemeket is alkalmaz muzsikáiban. Játékára egyaránt jellemző az energikusság, az ösztönösség és a lazaság...

More:

eric sardinas

2015\06\18

Szennyeskosár 4.

 prime_mover_rerecorded_version_prime_mover.jpg

Dirty Rock témakörön belül még ma is ez a brit csapat számít az egyik legfontosabb névnek, attól függetlenül, hogy ’88-ban megjelent ütős debütáló lemezük után rengeteget vesztettek népszerűségükből. Gyakorlatilag ennek az egy lemeznek köszönhetik rövid ideig tartó sztárságukat, illetve volt még néhány másik tényező is, ami közrejátszott a sikerben…

More:

szennyeskosár zodiac mindwarp

2015\06\12

Plankton : Meanwhile, downstairs (2013)

Több ízben is említettem már itt, hogy hangulatomtól függően nem mindig ragaszkodom a vokálos zenékhez, szóval rendszeresen hallgatok instrumentális albumokat is. Ha konkrétan kéne kedvencet választanom ilyen jellegű albumok közül, akkor pedig egyértelműen a svéd Plankton lemezeit jelölném meg. Legutóbbi albumuk 2013 Novemberében jött ki a Grooveyard Records jóvoltából, nekem viszont csak nemrég sikerült rábukkannom. A banda előző anyagairól már írtam régebben, úgyhogy ez sem hiányozhat a blogról.

pl_members.jpg

More:

plankton

2015\05\11

Tavaszi fröccsöntéshez.

 

Michael Falzarano & The Memphis Pilgrims :

Mecca (1996 / 2014)

 

memphis.jpg

 

Az amerikai gitáros, dalszerző, énekes Michael Falzarano már a 70-es évek óta tevékenykedett különböző csapatokban, hivatalosan kiadott lemezen viszont csak 1990-ben hallhattuk a Hot Tuna nevű kultcsapat hatodik albumán. A Memphis Pilgrims is nagyrészt ennek az együttesnek a tagjaiból szerveződött, Mecca címet viselő lemezük pedig még 1996-ban jelent meg, szóval a poszt tárgya valójában egy 2014-es újrarögzítés. Falzarano összetoborozta a régi csapat zenészeit, stúdióba vonultak és feljátszották az egész lemezt még egyszer. Hát ez is elég ritka eset ebben a szakmában. Illusztris vendégként sikerült felkérniük a Gov't Mule billentyűsét - Danny Lewist, illetve a Jefferson Airplane gitárosát - Jorma Kaukonent, akinek a szólólemezein anno rendszeresen szerepelt Falzarano is.

More:

michael falzarano

2015\05\09

Grooveyard Records : American Mafia, Bullfrog

 grooveyard.jpg

Elég sűrűn látogatom mostanában az egyik kedvenc lemezkiadóm, a Grooveyard Records honlapját és mindig találok valami fasza muzsikát, amit érdemesnek tartok rá, hogy itt is megosszam. Mellesleg ennek a kiadónak az égisze alatt jönnek ki a Thalamus, a Kamchatka, a The Muggs és a Plankton lemezei is. Ezúttal kettő albumot szemeltem ki, mindkettőt jellemzem is pár mondatban, aztán ki-ki döntse el, hogy érdekli-e valamelyik.

 

More:

american mafia bullfrog

2014\11\04

Nitrogods 2.

 

Igaz, hogy az előző posztban Grooveyard Records-os albumokat ígértem, de közben megjelent az új Nitrogods, szóval ezt most muszáj vagyok kirakni. Az előző albumukról már volt szó egy régebbi ajánlóban, ahol az együttes történetéről is olvashattatok és mivel a hannoveri csapat felállásában változás nem történt azóta, ezért az együttes bemutatását most kihagynám, ugorjunk is rögtön az új lemezükhöz :  

  Nitogods : Rats & Rumours (2014)
Rats-Rumours-Cover-07.07.14-1024x1024.jpg

 

More:

nitrogods