2016. április 06. 15:18 - joshibarat

Gatyarotty!

Chris Holmes : Shitting Bricks (2015)

 

folder.jpg

A W.A.S.P. volt gitárosának legújabb albumát főleg a Nitrogods, a Nashville Pussy, vagy a legutóbbi Zodiac Mindwarp kedvelőinek ajánlanám. Ebből már nem nehéz kitalálni, hogy a lemezen egytől egyig törvényenkívüli, szennyes rockmuzsikák sorakoznak.

A hangulatos intro után a címadó szám be is indítja a fasza rock'n'roll gépezetet. Jóféle züllött muzsika csordában üvöltött refrénnel és király gitárszólókkal. Az öreg Holmes koszos énekhangja néha elég hamiskás ugyan, de inkább hallgatom ezt a nyers, őszinte zenét, mint valami öncélú kamurockot. Holmesnak a számok dalszövegeiért sem kellett a szomszédba mennie, elég volt csak saját élményeiből merítenie. Nemrég olvastam egy interjút a W.A.S.P. énekesével, miszerint a csapat fénykorában olyan durva dolgokat műveltek a tagok, amihez képest a Mötley Crue csak kispályás volt.

Az egész album tobzódik az olyan fajta tökös riffekben, amiket egynémely stoner rock banda is megirigyelhetne. A "Let It Roar" című szám már csak a fogós gitártéma miatt is rögtön rákerült az mp3 listámra (a "Shitting Bricks" cíművel karöltve). A repertoárból egyetlen dolog hatott csak szokatlanul az albumon, az pedig konkrétan az egyik instrumentális szerzemény volt. A "Nevermind" című szám melankólikus jellege ugyanis nem igazán illik a lemezen uralkodó szennyes közegbe, ráadásul nem a legokosabb ötlet volt harmadik trekknek választani. Bőven jó lett volna a lemez végére levezetőnek.

Azon kívül, hogy nem minden szám a legjobb helyre lett beszámozva és Holmes sem egy dalos pacsirta, szerintem ez egy  egy nagyon fasza rock’n’roll album. Aki szereti a mocskos, benzinfüstös renegát zenéket, annak biztosan be fog jönni.

dd4ea1d15486-549x400.jpg

Facebook : https://www.facebook.com/ChrisHolmesOfficial

Weboldal : http://www.chrisholmesofficial.com

Címkék: chris holmes
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr908573444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása