2010. május 04. 20:30 - joshibarat

Visszagyöttem.

WELTRAUMSTAUNEN : WELTRAUMWELT (2004)

 

 

Dave Schmidt és Andi Henrich második együttműködése. Sula barátunk intézkedik, a változatos dobjátékról, a pulzáló basszustémákról, a sci-fikbe illő szintetizátoros/orgonás varázslásokról és a hipnotizáló, földöntúli gitárszólamokról; társa pedig besegít neki a plusz gitárral és a dobbal, valamint néhány helyen énekel is. Nekem valahogy lebegősebbnek, higgadtabbnak és szellősebbnek tűnik,mint az S/T lemez, amúgy ez is az az igazi utaztatós, krautos fajta Space Rock, tele atmoszférikus csodákkal, űrutazásokkal, meditatív gondolkodtatással és tavaszi hippikószálással. Az ilyen lemezeket szerintem amúgy legtöbbünk azzal az reménnyel kezdi el hallgatni, hogy biztosan lesz rajta valami szokatlanul furcsa effektezésű, kísérleti meglepetés, vagy letaglózó agymenés. Ilyen momentumot is nem egyszer nyújt számunkra a lemez, de én most így hirtelen csak két számot számot emelnék ki ebből a szempontból. Az egyik a "Floating In space". Ez is az a tipikus "megállnak az újjaim" zene, illetve talán nem is zene, csak ilyen űrzaj feeling. A másik pedig a "Hoffmanns Mahl". Hát ez elég módszeresen tele van dobálva agybolondító kütyütémákkal. Elég hatásos kis agybarmolás. A konkrét kedvenceim viszont a Jean Michel Jarre-os szintitémákat hozó és rendkívül billentyű orientált "Farfisadelic", a "Wizard vs. Time" című könnyed, tavaszi lézengés, meg a "Black Dove Part 2", amit hallhatóan már eleve záró tételnek gyártottak.Erről a lemezről is el lehet egyébként mondani, amit Dose 3000 elég frappánsan megjegyzett az előző album kommentjében : "a világ legjobb dolga lehet ilyen albumokat összehozni"

Ja, és nem utolsósorban köszönjük meg Nemtombajénak, hogy hozzájuttatott minket ehhez a fasza muzsikához!



Tracklist:
1. Black Dove Part 1
2. Doors
3. Hoffmanns Mahl (the Dwarves of Yore)
4. Floating in Space
5. Wizard vs. Time
6. Introfernale
7. Weltraumwelt
8. Farfisadelic
9. Black Dove Part 2

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themotherroad.blog.hu/api/trackback/id/tr541974890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jószívvel 2010.05.06. 09:18:45

csupán csak emberségből vártam meg, hogy végre kirakjátok :) reméltem, hogy nem nekem kell, de amúgy kurva jó banda :)

bloody holly 2010.05.08. 15:36:49

Na ma volt idom megkocsikaztatni.
mestermu ez az album.
hatalmas kosz a bemutatasaert!

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.05.09. 21:44:00

@bloody holly: Nekem is el van mászva a buksi.Lesznek még ilyesmi zenék ezerrel!Hajrá Bloody úr!Ha kívánság van jelezd!

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.05.10. 11:13:26

@jószívvel: Ja,szerintem is fasza.Ezeket a Sula közreműködésével készült lemezeket egyébként össze kéne valahogy gyűjteni.Ezek általában kúrvajó zenék.
süti beállítások módosítása